България не само, че не е Троянският кон на Русия

...
България не само, че не е Троянският кон на Русия
Коментари Харесай

Борисов: Трябва да има диалог с Москва, но с наш превес в разговора

" България освен, че не е Троянският кон на Русия в НАТО, само че е и най-дисциплинираният съдружник на Алианса ". Това сподели министър-председателят Бойко Борисов след среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. " България е направила доста като един от най-дисциплинираните, лоялни и мощни членове на НАТО. На тази среща направихме обзор на всичко, което сме създали дружно “, съобщи Борисов и напомни, че със Столтенберг са провели среща и в Ню Йорк.

„ Искам да се знае, че основният секретар е тук по покана, която е отправени преди доста месеци - доста преди да се знае, че министър председателят Медведев ще идва в понеделник. Второ, по енергийни планове не сме разговаряли, такива не са поставяни. Казвам го поради доста тълкования по тази тематика “, уточни Борисов. Той изясни, че България желае и търси разговор с Русия. „ Но в това време би трябвало да сме оптимално мощни, с цел да можем да сме с превес в диалога. Винаги съм бил срещу отвън военните учения в Черно море, не може военни кораби да минават по пристанищата, до момента в който там има туристи. Затова се обединихме към концепцията оптимално да използваме връзките си да не влизаме в конкуренция с въоръжението и с чудовищните ракети. Говорихме за Косово и Сърбия, Афганистан. И желая да съобщи освен че България не е Троянският кон на Русия в НАТО, само че България е и най-дисциплинираният член на НАТО. Това е оценката, която те сами са ни сложили “, съобщи министър-председателя.

„ И това, че Народното събрание взе решение за модернизиране на армията, за нов многоцелеви аероплан, за кораби, за бронирани машини, изважда България на напълно друго равнище в НАТО. Ние сме вяра и можеща да води съществени военни дейности страна. Дай Боже да не се наложи – влагам цялото си сърце и душа да оказвам помощ в тази сфера “, разяснява той. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР