България не ражда само индивиди като депутата със средно образование

...
България не ражда само индивиди като депутата със средно образование
Коментари Харесай

Деян Михайлов, най-младият лектор в Кеймбридж

България не ражда единствено човеци като депутата със приблизително обучение Ангел Исаев, който нашумя през последните дни. Българи са и персони като Деян Михайлов, най-младия преподавател в Кеймбридж.

Астрофизикът е роден през 1990 година в столицата, където приключва Софийската математическа гимназия. Впоследствие записва да учи за бакалавър по физика в Оксфорд, а след това магистър и лекар в Кеймбридж.

„ Когато взех решение да аплайвам в университет след междинното си обучение, се замислих кое е нещото, което най-вече ме вълнува и което желая да направя в живота си. Това за мен беше да схвана повече за Вселената и да оказа помощ за общото знание в тази област ”, разяснява пред БТВ Деян.
 Дамата, която описа играта на мутробарока и Балкантурист
Докторската му дисертация се концентрира върху тематиката за потреблението на гравитационните талази за проучване на фундаменталните закони на физиката. Интересите му са ориентирани към потребление на квантови логаритми за програмиране на изкуствен интелект.

Още през 2015 година обаче, до момента в който следва за магистър, стартира и да преподава в Кеймбридж, ставайки най-младия преподавател там.

„ Забележителното беше това, че аз бях много по-млад от множеството хора, които я посетиха. Тогава съм бил на 22-23 година Доста хора и тогава, и в този момент ме подценяват. Не им давам отговор нищо, просто не преставам да повеждам лекцията ”, споделя за първата си лекция българинът.

Той избира да следва докторантура в влиятелния университет поради известния физик Стивън Хокинг, който умря неотдавна. Когато Деян стартира научната си работа обаче Хокинг към момента е водил лекции и научни разработки.

" Въпреки че нямах опцията персонално да работя с него, съм имал достойнството да беседвам с него и да обсъдя някои от концепциите си. Дори преди няколко години той участва за малко на един мой семинар ”, сподели Деян Михайлов.

Относно Бог той споделя, че не има вяра, само че огромна част от именитите физици към момента имат вяра. Вместо това българинът показва, че човек би трябвало да построи своя живот самичък и че не му се коства разумно целият ни живот да е предначертан от някаква висша мощ, а ние да сме безсилни да го променим.

„ Бях на не повече от 6-7 години, когато доста се интересувах за какво и по какъв начин Вселената е безкрайна. Това ме подтикна към проучването на физика ”, добавя той пред малкия екран.

В свободното си време той свири на китара, пътува и спортува. Като цел си е сложил да изкачи няколко планински върха в родината си. Вече е бил на връх Ботев, а тази година желае да покори Вихрен и Мусала.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР