България не подкрепя и не е част от общата поръчка

...
България не подкрепя и не е част от общата поръчка
Коментари Харесай

Радев: България няма да прати оръжие на Украйна

България не поддържа и не е част от общата поръчка за доставка на снаряди за Украйна. Ние ще подкрепим европейски дипломатически старания за възобновяване на мира.

Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти. Преди ден стана ясно, че на взаимното съвещание на министрите на защитата и на външните работи от Европейски Съюз, е било разисквано взаимно и придобиване и даване на 155-мм снаряди за Киев.

" Докато ръководи служебното държавно управление, България няма да дава на Украйна своите изтребители, нито своите танкове или протворакетни установки ", безапелационен беше президентът. " Редно е българските жители от в този момент да знаят позициите на партиите, които скоро ще вземат решение от името на България дали ще бъдат част от напъните за възобновяване на мира или на удължаването на войната ", добави Радев.

Според него по този начин страната ни ще даде на Европейски Съюз знак за своя суверенитет във взимането на решения.

Румен Радев дефинира като " безспорни спекулации " слуховете за банкрут на страната.

" Финансите на страната са постоянни. Финансовото министерство държи постоянни държавните финанси. И го приветствам за това, че обезпечи рекордна събираемост, че подсигурява годишното повишаване на пенсии и заплати ", акцентира президентът. Той назова спекулации и изказванията, че предстоят орязвания на заплати и пенсии, както и че ще има смяна на курса на лв. по отношение на еврото и ще има нови заеми от МВФ. " Напротив, финансите са постоянни. Това е предизвестие, което служебното държавно управление отправяше от трибуната и на предходното Народно събрание. Предупреждение, че в случай че се продължава с популистката политика, наложена от няколко предходни Народното събрание, можем вероятно да достигнем и до някои от тези отрицателни сюжети ", изясни Радев.

Президентът моли още веднъж за приемане на работещо антикорупционно законодателство, както и закон за следствие на основния прокурор. " Големият проблем в България е изборното правораздаване. С това нещо би трябвало да се оправим. Не може да се хвърлят елементи от някакви СРС-та, без да се споделя обществено защо става въпрос.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР