България не може да замразява руски активи, тъй като няма

...
България не може да замразява руски активи, тъй като няма
Коментари Харесай

България не може да блокира руските активи. Няма такъв закон

България не може да замразява съветски активи, защото няма подобен закон.

Това сподели в отговор на журналистически въпрос министър председателят в оставка Николай Денков.

Той приказва пред български публицисти в Брюксел, където взе участие в Европейския съвет – срещата на върха на Европейски Съюз.

Вчера водачите на страните членки се схванаха непредвидените облаги от замразените в Съюза съветски активи да бъдат употребявани за закупуването на военно съоръжение на Украйна. Според ръководителя на Европейския съвет през тази и през следващите години могат да бъдат събирани по към 3 милиарда евро лихви. И първият транш от 1 милиард евро да бъде изработен още на 1 юли.

„ Това, което липсва в България, е признат закон, който да разрешава да се замразяват активите и надлежно да се ръководят. Има подобен законопроект, квалифициран от сътрудниците от „ Демократична България “ (ДБ). Но той не е обсъждан от Народното събрание “, сподели Денков.

Общият дух на полемиката по тематиката през вчерашния ден е бил, че Украйна има потребност от поддръжка. В това отношение по думите на Денков няма никакъв разнобой. Но това, което сега се дава на Киев, още не е задоволително. Трябва да се търсят и други благоприятни условия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР