България не желае американски войници на своя територия, но е

...
България не желае американски войници на своя територия, но е
Коментари Харесай

Източник от Брюксел: България не иска американски войници, но е готова да приеме френски

България не желае американски бойци на своя територия, само че е подготвена да одобри френски, заяви за БНР чудесно осведомен дипломатически източник.

Решението се чака да бъде взето в средата на февруари към срещата на министрите на защитата на НАТО.

Вчера Пентагонът разгласи, че има подготвеност да изпрати 8500 военнослужещи в Европа в поддръжка против възможни военни дейности на Русия против Украйна.

Източникът заяви, че Руската федерация е разположила 140 хиляди бойци на границата, също по този начин реалокира свои кораби от Средиземно в Черно море, като може да удвои силите си извънредно бързо.

Вчера генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели, че се обмисля изпращане на бойни групи на югоизточния фланг на Алианса, само че посочи, че решение към момента не е взето и това ще бъде направено след оценка на обстановката.

Същевременно той удостовери, че Испания ще изпрати у нас кораби, които да се причислят към военноморските сили на Алианса и обмисля да прати и изтребители.

Нидерландия изпраща два изтребителя Ф-35 от април, а също по този начин разполага транспортен съд и сухопътни подразделения, които да подкрепят силите за отговор на Северноатлантическия пакт. Франция пък изрази подготвеност да изпрати войски в Румъния.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР