България не изнася оръжия и боеприпаси за Украйна. Това заяви

...
България не изнася оръжия и боеприпаси за Украйна. Това заяви
Коментари Харесай

Нинова опроверга Гунчева от Възраждане за износ на оръжия за Украйна

България не изнася оръжия и муниции за Украйна. Това съобщи изрично от парламентарната естрада вицепремиерът Корнелия Нинова. В качеството си на водач на Българска социалистическа партия тя увери, че като съдружен сътрудник партията няма да разреши страната ни да бъде намесена във войната посредством доставки на оръжия, съобщи Дарик.

" Страната ни изнася оръжие и стойки с двойна приложимост за най-малко 60 страни. За следващ път заявявам от трибуната на българското Народно заседание: Нито един експорт не е сбъднат за Украйна. Не единствено в последните месеци, а от 2015 година след подписването на Минските съглашения. Декларирам го тук с лицето си ", увери Нинова.

Изказването й бе предизвикано от твърденията на Елена Гунчева от " Възраждане ", която съобщи, че към този момент е подавала сигнали за експорт на муниции от наши фабрики към Украйна. И попита Корнелия Нинова:

" Какво знаете, че на 18 март от " Арсенал " в Казанлък в 6 сутринта са натоварени 12 камиона с патрони и малокалибрено оръжие, предопределено за Украйна? Товарът е бил в Русе, а от там е бил доставен на 15 км. във вътрешността в Украйна. На 21 март от военният цех в Лясковец са натоварени тирове, за които се твърди, че са с помощи за Украйна, само че те са били натоварени с оръжие и муниции. Къде отиват и боеприпасите, които се товарят от Пета войска в Сливен? ", запита тя.

Вицепремиерът сподели връчения й сигнал от Гунчева, който по думите й е просто лист хартия и не може да се назова документ, тъй като няма нито имена, подписи и тн.

" Става въпрос в него за пренасочване на един кулоар в различен. Проверих сигнала ви и такова нещо нито е влизало в комисията по оръжия към Министерството на стопанската система, нито е обсъждан подобен превоз на оръжие, нито е издавано позволение. Има отчет за целия експорт на оръжие и артикули с двойно предопределение от началото на работата на нашия кабинет, там е разказано всичко с имена на компании, количества, суми и тн. ", съобщи Корнелия Нинова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР