България не е защитена от атака с балистични ракети и

...
България не е защитена от атака с балистични ракети и
Коментари Харесай

Зам.-министър Запрянов: България не е защитена от атака с балистични ракети

България не е предпазена от офанзива с балистични ракети и незабавно се нуждае от рационализация на системите си за противовъздушна офанзива. Това съобщи зам.-министърът на защитата Атанас Запрянов в ефира на " Здравей, България " по Нова телевизия.

" Разговаряхме по какъв начин Съединени американски щати могат да ни оказват помощ за системи за противовъздушна и противокорабна защита. Щатите са главният ни сътрудник в модернизацията на Военновъздушни сили и Сухопътните войски. Няма контракт за разполагане на системи за Противовъздушна отбрана, вървят такива диалози. Имаме остарели руски системи и идва време да ги сменяме ", разясни Запрянов.

България обаче мъчно ще се снабди със системи " Пейтриът ", тъй като производството е малко и даже да бъдат поръчани в този момент, ще са налични след 8-9 години, твърди зам.-министърът.

Според него Балканите са уязвими, тъй като са остаряла зона на съветски интерес.

" Русия е поредна в дейностите си след 2008 година - употребява военна мощ, с цел да превзема територии. Най-напред Грузия, по-късно Крим, в този момент Украйна ", изясни той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР