България не е взимала решение да гони руски дипломати от

...
България не е взимала решение да гони руски дипломати от
Коментари Харесай

От последните минути! Външно опроверга "Таймс" и Си Ен Ен заради Скрипал

България не е взимала решение да гони съветски дипломати от страната поради случая „ Скрипал “.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи по отношение на появилата се информация в английски медии, че редица страни от Европейски Съюз, измежду които и България, ще изгонят съветските си дипломати поради случая „ Скрипал “.

Таймс и Си Ен Ен настояват: България също е измежду 20-те страни, които ще гонят съветски дипломати от понеделник поради Скрипал

Цветан Цветанов също се изрече по тематиката. Думите му са със синхрон с изявлението на външното ни министерство. Според него няма опасност от съветска страна за страната ни и надлежно все още не е нужно да бъдат взимани такива ограничения.

БЛИЦ напомня, че преди седмица английският министър-председател Тереза Мей назова Москва като виновна за нападението. „ Руската страна е отговорна в опита за убийството на Скрипал и на щерка му Юлия “, съобщи министър председателят пред депутати.

Тя добави, че Англия ще изгони 23 съветски дипломати от страната. Министър-председателят даде на Москва период от 24 часа с цел да разкрие елементи по отношение на програмата за създаване на газа " Новичок " пред Организацията за възбрана на химически оръжия. Руското държавно управление изрично отхвърли обвиняванията и съобщи, че няма предпочитание да " приказва с Англия на езика на ултиматумите ".

Говорителят на Руското външно министерство Мария Захарова дефинира като „ цирково шоу “ заявката на Тереза Мей за съветско присъединяване в отравянето на Сергей Скрипал. По-късно Англия, Франция, Съединени американски щати и Германия излязоха с обща декларация по случая със Сергей Скрипал, в която осъждат случилото се като „ нахлуване против суверенитета на Англия “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР