България не е риск за еврозоната и заслужава да бъде

...
България не е риск за еврозоната и заслужава да бъде
Коментари Харесай

Туск към Борисов: България е лидер и аз виждам усилията, които лично ти полагаш

България не е риск за еврозоната и заслужава да бъде в „ чакалнята “, тъй като дава отговор на всички критерии за това. Това акцентира министър-председателят Бойко Борисов на среща с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск в Естония, оповестиха от държавната осведомителна работа.
 pm_tusk-1  pm_tusk-2  pm_tusk-3
Премиерът посочи положителните макроикономически индикатори и означи, че 2016 година е първата фискална година с регистриран остатък след 2008 година Той уточни също, че страната ни е трета след Естония и Люксембург с най-нисък държавен дълг като условен дял от Брутният вътрешен продукт. Борисов означи растежа на българската стопанска система, на вложенията и строителството у нас, развиването на бизнеса и забележителния спад на безработицата, както и безапелационната битка с контрабандата.

Министър-председателят изрично съобщи, че България ще работи за реализиране на градивни взаимни отстъпки по всички значими тематики за Европейския съюз. „ Страната ни ще разчита на открит и партньорски разговор с всички държави-членки на Съюза по време на българското председателство “, акцентира българския министър председател.

По време на диалога с Доналд Туск българският министър-председател ясно акцентира, че във връзка с политиката към Западните страни чака ясна вероятност, а не празни обещания. „ България, дружно с другите държави-членки на Европейския съюз, е превъзходен посредник и може да помогне за повече непосредственост и схващане сред Балканите и Съюза “, добави Борисов.

Пълна поддръжка за целите на България даде Доналд Туск пред българския министър председател. „ България е водач и аз виждам напъните, които персонално ти полагаш. Аз ще бъда зад теб и можеш да разчиташ на мен за всичко както по време на председателството, по този начин и за влизането в „ чакалнята на еврозоната “, съобщи ръководителят на Европейския съвет.

Премиерът Бойко Борисов благодари на Доналд Туск за единодушието му за образуване на Среща на върха на водачите от Европейски Съюз на тематика „ Западни Балкани “ в София по време на нашето председателство. Той изрази готовността на нашата страна да стартира диалози за подготовката на срещата с екипа на Туск и Секретариата на Европейския съвет, както с всички комисари, чиито ресори имат отношение по тематиката за политиката на Западните Балкани.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР