България не е подготвена за приемането на еврото от началото

...
България не е подготвена за приемането на еврото от началото
Коментари Харесай

Нинова, БСП: Твърдо сме за приемането на еврото, въпросът е кога

България не е готова за приемането на еврото от началото на 2024 година, това съобщи по bTV водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя съобщи, че страната ни не дава отговор на няколко условия, като най-важното е запазването на недостиг до 3%. Според Нинова покриването на този аршин е невероятно.

Председателката на Българска социалистическа партия изясни, че не знае за какво се приказва за „ пропускане на прозорци ” и отлагането на въвеждането на еврото за по-далечен интервал. Цикълът е двегодишен, в случай че не е през 2024 година, ще е през 2026-а, изясни Нинова. Тя също по този начин акцентира, че Българска социалистическа партия доста от дълго време има политическо решение да поддържа въвеждането на европейската обща валута, което е взето още преди тя да стане водач.

Нинова обаче съобщи, че в Хърватия държавното управление има съществени проблеми да овладее скока на цените, последвал приемането на еврото. „ Защо би трябвало да си предизвикваме още един скок на цените? ”, разяснява водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР