България не е желано място за живот, както за младите

...
България не е желано място за живот, както за младите
Коментари Харесай

Украинска бежанка във Варна: Има нещо сбъркано в България! Не идвайте тук

България не е мечтано място за живот, както за младите и можещи българи, които бягат на Запад, така и за хората, бягащи от войните.  

Миналата седмица десетки коли на украински бежанци бяха оставени без номера във Варна.

Негостоприемното отношение на огромна част от нашенци се показва в открита неприязън, само че проблемите на бягащите от войната не свършват единствено в конфликт с обичайните ни полезности.

Украинците ясно виждат, че България няма нищо общо с другите европейски страни освен като нрав, само че и като финансово положение, което евентуално е обвързвано. 

Украинските бежанци, които идват в България към този момент втора седмица след началото на военните дейности на територията на тяхната страна са мощно озадачени от заплатите, които се получават в България и цените на питателните и нехранителните артикули в магазините ни, пише gzona.eu.

Жителка на Киев на име Марина, която сега се намира във Варна споделя в обществените мрежи своето отвращение, публикуваме без редакторска интервенция:

„ В България сме, всички сме добре, седмица откакто се настанихме в хотела, към този момент се оглеждаме по какъв начин да се установим тук, тъй като никой не знае по кое време ще приключи ужаса в Украйна. Четем разгласи за работа и ревизираме цените за наем на квартири.

Но има нещо сбъркано в България, да вземем за пример продавачка в магазин ще получава до 1000 лева заплата, квартирата на месец обаче коства към 500 лева, след това като прибавим и цените на храните, които са високи, доста високи по отношение на Украйна, а съгласно локалните тук цените са по-високи даже от тези в Германия, би трябвало да се запитате с какво ще си плащате комуналните разноски, ток, вода както и с какво ще си платите разноските за децата.

Има нещо сбъркано в тази страна от Европейски Съюз.

Така че мислете преди да се качите в рейсовете, тук може и да е на запад от Киев, само че несъмнено няма нищо общо с разбирането ни за западните страни, като Германия, Италия, Франция, Испания….

И апропо, не вярвайте, че някой тук раздава на бежанците пари, не тук може и да заплащат нощувките ни, храната ни, само че единствено в случай че живеем в хотели и то в идващите три месеца, по-късно би трябвало да се оправяме сами, ами в случай че войната продължи още доста време, какво ще вършим в България, не знам…. “
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР