България не е готова с алтернативни доставки, за да спре

...
България не е готова с алтернативни доставки, за да спре
Коментари Харесай

Нинова: Не можем да спрем доставките на газ от Русия

България не е подготвена с различни доставки, с цел да спре доставките на газ от Русия. Обсъждали сме всевъзможни разновидности - ако войната свърши, или се проточи. Към момента да заявим изрично, че няма да водим диалози с „ Газпром “, не е аргументирано.Това би унищожило българската стопанска система и ще оскъпи живота на българите.Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3184
Тя разяснява и войната сред Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата. Според нея тя ще блокира борбата с корупцията. 

" Нашата оценка за ръководството на Борисов е еднопосочна и поредна. Едно от най-корумпираните ръководства на България. Задкулисие, паралелна страна и 10 милиарда лева обири годишно ", уточни Нинова. 

Според нея най-озадачаващото събитие от седмицата е образуването на досъдебно произвеждане против Асен Василев. 

" Ако информацията е вярна, да се образува стремително досъдебно произвеждане против него за това, че е показал една от компаниите със подозрения за корупция, не го разбирам. Има доста мотиви да се образуват досъдебни производства за същинска корупция. Странно ми е бързото формиране на досъдебно произвеждане против министър и като правист не го разбирам ", разяснява вицепремиерът. 

даде мнение и по друга значима тематика - избора на шеф на Българската национална банка. Според нея двете кандидатури, идващи от ръководещата коалиция, няма да доведат до трус в ръководството. 

" Но е противен казус. Добре е да имаме единна кандидатура. Ние сме държавно управление и коалиция и би трябвало да излизаме с една кандидатура. Уви, сътрудниците не стигнаха до това единодушие. Утре ще обсъдим нашето гласоподаване от Българска социалистическа партия ", сподели тя, кат изрази опасения, че при тези положения шефът на Българска народна банка може да бъде определен с гласовете на опозицята. 

По думите й Българска социалистическа партия ще решат кого да поддържат въз основата на професионални качества и благоприятни условия.

" Смятам, че на този пост не трябваше да се кандидатират хора, които са политически обвързани. Трябваше да се заложи на претенденти, които нямат политическа обязаност, а са съществени експерти в банковата сфера ", изрази персоналното си мнение тя. 

Според Нинова за държавното управление последните 100 дни са били невиждано скупчване на рецесии една върху друга.

" Мисля, че такова нещо не се е случвало в новата ни история. Случиха се положителни неща, само че има още какво да работим. Правителството съумя да вземе ограничения, с които да стабилизира стопанската система и да помогне на битовите консуматори ", уточни вицепремиерът. 

Тя даде обещание скоро да има и вести към Експо „ Дубай “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР