България не е голяма по броя на своето население, а

...
България не е голяма по броя на своето население, а
Коментари Харесай

Радев рекламира България с образованите млади хора

България не е огромна по броя на своето население, а с качеството на младежите и работната си мощ. Това посочи президентът Румен Радев на среща с водещи компании в областта на авиационната индустрия, земеделието и производството на храни и защитата във Франция .

Президентът напомни на френския бизнес, че българските младежи постоянно заемат първите места на интернационалните олимпиади по информатика и математика . Той добави и че осведомителните и информационните технологии са измежду най-бързо разрастващите се браншове у нас.

Румен Радев насочи покана към френския бизнес да насърчи индустриалното съдействие и софтуерния трансфер със страната ни .

" Това е действителна опция за реализирането на взаимноизгодни партньорства, която ще бъде подкрепена от всички български институции ", уверен е президентът.

 Снимка 327377
Източник:

" Географското разположение на България обезпечава достъп освен до общия пазар на Европейски Съюз , само че и до пазарите на прилежащите райони ", изясни президентът Радев, отбелязвайки, че летище София би могло да бъде в логистичен център за авиационен ремонт и поддръжка в Югоизточна Европа.

Държавният глава открои преимуществата на страната ни. Той подчертава на ниския корпоративен налог, ниските разноски за определяне и произвеждане, реформираща се дуална просветителна система , постоянните макроикономически индикатори както и качеството на работната мощ.

Участие в срещата взеха представители на AIR France, Latecoere, Malterie Soufflet, Total, Nexter, Dassault Aviation, Thales , както и френският клон на Coca Cola.

По мнение на френския бизнес България е измежду първенците във връзка с квалификацията на своите служащи в района на Югоизточна Европа.

Пред Румен Радев френският бизнес показа активността на своите компании и желанието си за определяне на съдействие с български компании или разширение на своя бизнес в България.

Сред идните планове е в България да стартира произвеждане на части и съставни елементи за самолетната промишленост.

Намерения за софтуерен продан и индустриално партньорство с български компании в областта на защитата също бяха упоменати на срещата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР