България не е била информирана по официален път от Руската

...
България не е била информирана по официален път от Руската
Коментари Харесай

Премиерът: Българската държава е в непрестанен контакт с Христо Грозев

„ България не е била осведомена по формален път от Руската федерация за повдигнатите против журналиста Христо Грозев обвинявания. За нас този акт е недопустим. Той съставлява посягане против свободата на словото и опит за заплашване на български жител “, съобщи министър-председателят Гълъб Донев преди началото на последното за годината съвещание на служебния кабинет.

Премиерът уточни, че държавното управление посредством Министерството на външните работи ще изрази формален митинг против оповестяването за издирването на Грозев и ще упорства за цялостна информация по отношение на основанията за това решение.

„ Българската страна посредством своите институции е в непрекъснат контакт с журналиста, доста преди информацията за неговото търсене от страна на Руската федерация да се трансформира в гореща новинарска тематика “, акцентира Донев. Министър-председателят подчертава, че дейностите за оказване на подпомагане по линия на българското държавно управление не са реакция на напън, както настояват някои и добави, че след час посланикът на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова е извикана в Министерството на външните работи за пояснение по случая. По думите на премиера в полза на сигурността на Грозев е дейностите за неговата отбрана от възможна опасност да не се показват декларативно в новинарските излъчвания.

Премиерът уточни още, че има един индикатор за работата на служебното държавно управление, който е характерен и това е уважението, с което кабинетът се отнася към публицистите. „ Уважение към всеки един публицист, всеки ден, а не при изключителни условия, които биха донесли някаква изгода “, означи министър-председателят.

Преди началото на последното за годината съвещание на служебния кабинет министър председателят Гълъб Донев изрече признателност към министрите за добре свършената работа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР