България не държи вратата към ЕС заключена за РСМ, ключът

...
България не държи вратата към ЕС заключена за РСМ, ключът
Коментари Харесай

Проф. Ангел Димитров: България не държи вратата към ЕС заключена за Северна Македония, ключът е в тях

" България не държи вратата към Европейски Съюз заключена за РСМ, ключът е в тях. Бягането от действителен разговор и упованието, че към България ще бъде извършен напън, тъй че да си промени решението, няма да доведат до позитивен излаз ", съобщи пред NOVA NEWS проф. Ангел Димитров, съпредседател на историческата комисия.

" Лекомисленото отношение към историята, основаването на легенди са присъщи за разнообразни македонски организации, само че те са несериозни ", сподели още проф. Ангел Димитров.

През тази седмица Вселенската патриаршия призна македонската черква с името Охридска архиепископия. " Скопие ще се опита да употребява това решение в своя изгода, само че самият акт на рухването на схизмата, към момента тя не е автокефална, не значи, че Вселенската патриаршия автоматизирано е признала някаква македонска черква с самостоятелен темперамент ", съобщи Димитров.

" При умела църковна дипломация можем да се възползваме като ясно и изрично сложим историческата основа на Охридската архиепископия ", добави той.

Професор Димитров се надява, че може би нашите съседи стартират да осъзнават, че смяната би трябвало да пристигна от вътрешната страна при тях.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР