България Най-дългият автомобилен тунел у нас ще е готов догодина

...
България Най-дългият автомобилен тунел у нас ще е готов догодина
Коментари Харесай

Най-дългият автомобилен тунел у нас ще е готов догодина

България Най-дългият авто тунел у нас ще е подготвен следващата година 850 метра от него към този момент са прокопани 22 май 2020, 14:10  Борисов ревизира ремонтните действия по ВиК мрежата в Перник
Борисов ревизира ремонтните действия по ВиК мрежата в Перник
 На път за празниците: Какви ограничения са подхванати?
На път за празниците: Какви ограничения са подхванати?

" Това е класическо поръчково ликвидиране "
 Каква е версията на хипотетичния нападател на битото семейство във Видин?
Каква е версията на хипотетичния нападател на битото семейство във Видин?
 След пороите: Разбити пътища и унищожена земеделска продукция
След пороите: Разбити пътища и унищожена земеделска продукция
 Детските градини и яслите поетапно отварят порти
Детските градини и яслите поетапно отварят порти
 Ще продължат ли дъждовете и през почивните дни
Ще продължат ли дъждовете и през почивните дни
 Брутално нахлуване, жандармерия блокира русенско село
Брутално нахлуване, жандармерия блокира русенско село

ай-дългият авто тунел в България - с дължина 2.2 км, ще бъде подготвен следващата година. 850 метра от него към този момент са прокопани.

Министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова и ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски ревизираха през днешния ден напредъка при построяването на тунел „ Железница “ на автомагистрала „ Струма “.

„ Впечатлена съм от построяването на тунела, който е най-дългият, прокопан в България, до през днешния ден в двете тръби и направления, са прокопани общо 850 метра “, сподели министърът на Регионалното развиване Петя Аврамова.

Тя изясни, че сред двете тръби ще бъдат прокопани два автомобилни и четири пешеходни прохода, съгласно изпълнителя, тунелът може да бъда прокопан и облицован вътре до пролетта на идната година.
Най-дългият авто тунел у нас ще е подготвен следващата година  тунел Железница автомагистрала Струма  тунел Железница автомагистрала Струма  тунел Железница автомагистрала Струма  тунел Железница автомагистрала Струма
„ Работата на значимите стратегически обекти не е серпантина, това демонстрира напъните да бъдат спазени периодите по строителните действия и разплащането със строителите. От началото на изключителното състояние досега АПИ е разплатила над млн. лева на строителите, тъй че инспекциите не са единствено за съблюдаване на периодите, а и че заетостта в бранша се резервира – т.е. се обезпечават средства за хиляди фамилии “, сподели пък Георги Терзийски, ръководител на УС на АПИ.

„ Пред нас не стои казусът дали ще бъде финансирана последната права от автомагистрала „ Струма “ /през Кресненското дефиле б.р./, през 2021 година стартира новият програмен интервал и това може да се случи и с европейско финансиране, по-скоро желаеме да бъдем прецизни и деликатни към спазването на всички процедури, с цел да не загуби България средства за тази права “, сподели министър Аврамова.

Според нея определеният „ Източен “ вид е най-удачният и щадящият за природата и сигурен за хората.

„ На 23 май се отваря офертата за реализатор за смекчаващите ограничения, които са строителни действия с оградни уреди за другите скотски типове и водостоци, които са действия, които са планувани за по-късен стадий, само че ще се изпълнят по-рано “, сподели още Терзийски.

Той бе безапелационен, че автомагистрала „ Струма “ е народен приоритет.

Проектът за строителството на тунел „ Железница “ на Автомагистрала „ Струма “ се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет посредством Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 година Участъкът е с обща дължина 4,4 км и е разграничен в 3 подучастъка, включително тунелът, и обслужващ път от двете страни на оборудването.

„ Железница “ ще е с дължина към 2 км, с две обособени тръби в посока и е най-дългият пътен тунел изграждан до момента у нас. Изпълнението на обекта, което стартира през октомври м. година, напредва и през днешния ден строителите прокопаха първите 500 м в посока от Кулата към София. На обекта се работи непрекъснато, без почивен ден по едно и също време в двете тръби и от двете страни на тунела. Съоръжението се построява по нов австрийски способ като се прокопават към 1,5-2 м във всяка тръба и посока на денонощие и незабавно по-късно се прави първичната обшивка на оборудването с крепежни детайли, пръскан бетон и анкери.

Усилено се работи и на секторите от двете страни на тунела. Отсечката преди оборудването, пътувайки от София към Кулата, е с дължина 720 м, а тази след него е 1,4 км. В тази права ще бъде построена спешна връзка, която при настъпване на непредвидена обстановка в тунела ще може да води придвижването в посока София по път Е79.




 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар  1 И пенсионери могат да получат безлихвен заем  1 Солена санкция, в случай че не пуснеш контрольор в магазина  1 Вижте новата десетолевка, която пуска Българска народна банка  1 Туристическият отрасъл чака към 280 000 пътувания за 24 май --> Пaрите ни  И пенсионери могат да получат безлихвен заем И пенсионери могат да получат безлихвен заем  Солена санкция, в случай че не пуснеш контрольор в магазина Солена санкция, в случай че не пуснеш контрольор в магазина  Вижте новата десетолевка, която пуска Българска народна банка Вижте новата десетолевка, която пуска Българска народна банка  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Четири нови жертви на COVID-19 у нас Четири нови жертви на COVID-19 у нас  Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно  Пет неистини за ковид Пет неистини за ковид  <br> Филм за любовта сред Кемал Ататюрк и Димитрина Ковачева <br>
Филм за любовта сред Кемал Ататюрк и Димитрина Ковачева
Последни  Какви са рисковете пред Италия след разхлабването на ограниченията? Какви са рисковете пред Италия след разхлабването на...  Снимка: pixabay Вулканът Етна изригна още веднъж  Най-дългият авто тунел у нас ще е подготвен следващата година Най-дългият авто тунел у нас ще е подготвен следващата година  <p>Пътнически аероплан с над 100 души на борда се разруши в жилищен квартал</p> Пътнически аероплан с над 100 души на борда се разруши в...  <p>&bdquo;Откраднат живот&rdquo; ще зарадва почитателите с десети сезон</p> „ Откраднат живот” ще зарадва почитателите с...  Реджеп Бадев Победителят в Hell’s Kitchen: Трудно ми беше  ВАП желае незабавна инспекция на градежа на небостъргач в София ВАП желае незабавна инспекция на градежа на небостъргач в...  <p>Да мечтаеш за соло балет &ndash; подготовки за Болшой театър</p> Да мечтаеш за соло балет – подготовки за Болшой...  <p>Най-красивите водопади в света (СНИМКИ)</p> Най-красивите водопади в света (СНИМКИ)  Борисов ревизира ремонтните действия по ВиК мрежата в Перник Борисов ревизира ремонтните действия по ВиК мрежата в...  На път за празниците: Какви ограничения са подхванати? На път за празниците: Какви ограничения са подхванати?  На първо четене: 9% Данък добавена стойност в заведения за хранене и хотели На първо четене: 9% Данък добавена стойност в заведения за хранене и хотели  Над 30 000 българи към този момент се съветват с доктор онлайн Над 30 000 българи към този момент се съветват с доктор онлайн  " Това е класическо поръчково ликвидиране "  Подполковникът от НСО остава в ареста Подполковникът от НСО остава в ареста  Васил Божков Божков: Давам акциите на "Левски " на Наско...  Жестоко ликвидиране в Слънчев бряг, мъж намушка с нож жена си Жестоко ликвидиране в Слънчев бряг, мъж намушка с нож жена...  Разследване: Евродепутати на Българска социалистическа партия точат европари през заплати на сътрудници в Екологичен потенциал Разследване: Евродепутати на Българска социалистическа партия точат европари през...  Ръст на клонираните подправени уеб сайтове за обири на данни Ръст на клонираните подправени уеб сайтове за обири на данни  Валерия Валериева Каква е версията на хипотетичния нападател на битото... Всичко от през днешния ден Виц на деня Един началник събрал служащите си на оперативка в понеделник сутринта и им споделил: - Момчета, кой какво ще работи тия дни не знам, обаче в… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно  Пет неистини за ковид Пет неистини за ковид  КПКОНПИ лишава имущество на някогашен финансов министър, запорират и акции на Прокопиеви  От първи юни пада 14-дневната карантина с Гърция и Сърбия  Семейство с две бебета: Нападнаха ни и ни биха с бухалки  Вирусолог: Епидемиите изчезват доста преди да открием по какъв начин да ги направляваме Водещи вести  На първо четене: 9% Данък добавена стойност в заведения за хранене и хотели На първо четене: 9% Данък добавена стойност в заведения за хранене и хотели  <p>Пътнически аероплан с над 100 души на борда се разруши в жилищен квартал</p> Пътнически аероплан с над 100 души на борда се разруши в Пакистан  Положителна проба за ковид в ясла в Кнежа Положителна проба за ковид в ясла в Кнежа  41 нови случая на ковид за денонощието, излекувани са 42 41 нови случая на ковид за денонощието, излекувани са 42  Жестоко ликвидиране в Слънчев бряг, мъж намушка с нож жена си Жестоко ликвидиране в Слънчев бряг, мъж намушка с нож жена си  Тежки обвинявания против Гърция: Mигранти били връщани принудително в Турция Тежки обвинявания против Гърция: Mигранти били връщани принудително в Турция
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР