България направи страхотен мач срещу един фаворитите за първото място

...
България направи страхотен мач срещу един фаворитите за първото място
Коментари Харесай

България на косъм от изненада срещу фаворита Чехия на Европейсото по хандбал във Варна

България направи страховит мач против един любимците за първото място на Европейския шампионат по хандбал за младежи до 20 години във Варна, само че не съумя да сътвори изненада. Момчетата на треньора Виктор Симеонов отстъпиха с 23:26 (10:12) на Чехия, само че със сърцатата си игра заслужиха аплодисментите на публиката в Двореца на културата и спорта.

Българите бяха покрай именития си противник през цялата среща, като на няколко пъти съкращаваха преднината им на единствено един гол. Страхотната игра на чешкия вратар Патрик Бартош (15 спасявания, 40.54% успеваемост), определен и за състезател на мача в техния тим, не ни разреши да поднесем изненадата. Отличен мач под българската рамка направи Николай Петров.
 Селекционерът на младежите ни по хандбал: Очаквам доста мощен Европейски шампионат във Варна
Селекционерът на младежите ни по хандбал: Очаквам доста мощен Европейски шампионат във Варна

Ще се подготвим оптимално добре, споделя Виктор Симеонов

За №1 в българския отбор бе избран Николай Генов (5 гола). С 10 попадения най-резултатен за нашите бе Михаел Иванов, който игра с травма в кръста, получена на мача с Латвия. Още 5 попадения добави Божидар Симеонов.

Двама българи отпаднаха от срещата поради контузии - Любомир Пенков контузи кръст, а Марио Марев - коляно.

" Успяхме да активизираме момчетата и да покажем, че не сме по-слаби от Чехия. Един мощен отбор, който приветствам за успеха, само че с балканския дух, момчетата оставиха лъвските си сърца на терена. Няколко пропуща в нахлуване и качествата на техния вратар не ни разрешиха да грабнем нещо от този мач. А не беше невероятно. Всички се раздадоха до край, за което им благодаря. Срещу Финландия тимът ще бъде пределно мобилизиран и ще дадем всичко от себе си да вземем първата победа на шампионата ", сподели треньорът Виктор Симеонов.

" На косъм бяхме да вземем мача. Чехите са доста добър тим, международна класа, само че ние показахме, че можем да се борим. Бяхме надъхани, бяхме подготвени за победа. Ще дадем всичко от себе си да вземем мача с Финландия, тъй като той е 100% значим за нас. Срещу тях ще играем за публиката и ще съм горделив, в случай че изпълнят залата ", съобщи Николай Генов.

В другата среща от нашата група " А " Финландия - Латвия надделя трагично Латвия с 25:24 с поврат в последните секунди. Така Чехия към този момент е на полуфинал, само че с този резултат ние резервираме шансове да продължим напред след въртележка. Утре е почивен ден за шампионата, а в 17 часа на 7 юли срещаме Финландия.

В мачовете от група " Б " Австрия разруши Турция с 32:18, а Словакия надделя Грузия с 38:34. Австрия и Нидерландия са с цялостен актив от по 4 точки от 2 мача, Словакия има победа и загуба, а Грузия има един триумф от 3 срещи. Турция е с 0 т. от 3 мача.

Входът за Европейските шампионати е свободен.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР