България направи 1:1 със Словакия в контрола, играна в Австрия.

...
България направи 1:1 със Словакия в контрола, играна в Австрия.
Коментари Харесай

Лъвовете с равенство срещу финалист на Евро 2020

България направи 1:1 със Словакия в контрола, играна в Австрия. Голът за " лъвовете " вкара дебютантът Атанас Илиев, а от противника се разписа Ласло Бенеш. Така отборът ни продължава да няма триумф под управлението на Ясен Петров. Днес обаче нашите играха добре и даже изпуснаха да бият финалиста на Евро 2020. Освен Илиев, първи мач за представителния отбор записа Иван Турицов. И двамата започнаха като титуляри. Още в петата минута Кирил Десподов можеше да открие резултата. Васил Божиков центрира отляво и първенецът с Лудогорец нанесе удар с глава, който обаче се отби в напречната греда. Четири по-късно топката към този момент беше в мрежата на Словакия. Десподов се възползва от неточност на бранител, нахлу отдясно и подаде към Атанас Илиев, който вкара дебютния си гол да националния тим - 1:0.

Българите продължиха да са по-активни и четвърт час след началото Кирил Десподов имаше златен късмет да удвои задатъка на " лъвовете ". Той получи от Краев в наказателното поле, финтира противник и стреля, само че ударът му мина около вратата.

Постепенно словаците изравниха играта и на собствен ред сътвориха неприятности на отбраната на България. В 23-ата минута Боженик получи пас в наказателното поле, само че опитът му да стреля беше блокиран от Петко Христов. При последвалото осъществяване на ъгловия удар топката стигна до Хараслин, чийто шут профуча около гредата.

Съперникът ни въпреки всичко стигна до изравнителен гол. Той падна в 27-ата минута, а негов създател беше Ласло Бенеш, който с удар по диагонала не остави шансове на Даниел Наумов - 1:1.

След почивката в игра за селекцията на Ясен Петров се появиха вратарят Николай Михайлов и полевите играчи Доминик Янков и Димитър Илиев.

В началото на второто полувреме положения пред двете врата липсваха. След час игра Жирка получи центриране в наказателното поле на България и стреля с глава, само че неопределено. Веднага по-късно голмайсторът за нашите - Атанас Илиев, отстъпи мястото си на Георги Минчев. Оказа се, че промяната на Илиев е насилствена поради травма в глезена.

В 70-ата минута страховит изстрел на Доминик Янков беше майсторски отразен от аварийния вратар на словаците. Съперникът отговори с неакуратен шут на Вавра. Последва неточност на Антов, от която Стрелец не съумя да се възползва.

Антов предотврати заплаха пред нашата врата в 81-ата минута, а при последвалото центриране словаците още веднъж не съумяха да стигнат до втори гол. Удар на Стрелец рикошира в бранител излезе още веднъж в ъглов удар. В 86-ата Карагерен получи подаване зад отбраната на Словакия и стреля, само че не уцели добре топката, която мина високо над вратата.

В 88-ата минута финалистът на Евро 2020 имаше отличен късмет да стигне до триумфа. Жирка беше изтърван от Антов, само че изстрелът му беше отразен от Николай Михайлов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР