България НАП: Не се налага смяна на документите за самоличност

...
България НАП: Не се налага смяна на документите за самоличност
Коментари Харесай

НАП: Не се налага смяна на документите за самоличност

България Национална агенция за приходите: Не се постанова промяна на документите за идентичност Българска социалистическа партия: Безплатни нови персонални карти, ГЕРБ: Политическо хакерство 26 юли 2019, 13:14  Национална агенция за приходите: Не се постанова промяна на документите за идентичност Източник: БГНЕС
ко сте създали информация в Национална агенция за приходите и тя сочи, че има непозволено разкрити персонални данни, не е належащо да се подхващат изключителни дейности. Това оповестиха от Националната организация за приходите /НАП/.

Не се постанова да се сменят документите за идентичност, се отбелязва в известието.

Няма непосреден риск някой да се разпореди с имуществото или да поеме отговорности от непознато име, поради непозволено публикуваните данни. Това са удостоверили от Нотариалната камара, банките, сдруженията за бързи заеми и лизинг и Агенцията по вписванията, допълват от приходната организация.

От Национална агенция за приходите поучават хората да бъдат внимателни, когато някой контактува с тях по телефон или имейл и да не се дава на никого финансова информация.
За спомагателна сигурност хората въпреки всичко могат да сменят паролата на електронната поща и ПИК кода от Национална агенция за приходите.

Неправомерно публикуваните данни са частични и не разрешават някой да се ориентира в цялостното имуществено положение, прибавиха от Национална агенция за приходите.

От организацията сега съпоставят нелегално публикуваната данъчно-осигурителна информация с тази в действителните си бази данни, с цел да се ревизира дали няма дописване или операция на оповестените данни.

Когато завърши съпоставката, ще може да се даде и информация за съответния вид данни, които са били публикувани. Дотогава е задоволително хората да прочетат рекомендациите на Национална агенция за приходите по отношение на персоналните данни. Те са оповестени на уеб страницата на приходната организация.

Освен това от Национална агенция за приходите разгласиха и известие с уточнения какво да създадем, в случай че персоналните ни данни са нелегално публикувани.

Българска социалистическа партия изиска държавното управление да обезпечи безвъзмездна промяна на персоналните карти след приключването на персонални данни от Национална агенция за приходите и от ГЕРБ незабавно им дадоха отговор.

ГЕРБ вижда в настояването на Българска социалистическа партия за безвъзмездна промяна на персоналните карти "политическо хакерство " и "популизъм ". Това разяснява пред публицисти в Народното събрание Красимир Ципов от ПГ на ГЕРБ във връзка на проекторешението на Българска социалистическа партия, с което се задължава държавното управление в период от три месеца да обезпечи безвъзмездна промяна на персоналните карти поради приключването на персонални данни от Национална агенция за приходите.

"Току-що станахме очевидци на политическо хакерство от страна на Българска социалистическа партия и персонално на Корнелия Нинова с една единствена цел - да се всява суматоха и да се основава напрежение измежду българските жители ", сподели Ципов. Той бе безапелационен, че българските жители не би трябвало да сменят персоналните си документи.
Ципов увери, че способените органи работят по случая и отговорните, в това число и длъжностни лица, ще бъдат открити.

"Гражданите би трябвало да запазят успокоение. Нямаме безусловно никаква потребност от нагнетяване на напрежение и всяване на суматоха. За страдание обаче от Българска социалистическа партия са способни единствено на нещо такова. Корнелия Нинова би трябвало да разбере ясно, че по този метод няма да натрупа безусловно никакъв дял ", разяснява депутатът.

"Изключителен популизъм е с решение на Народното събрание да не се съблюдават законите и да се задължават българските жители да си сменят персоналните документи, тогава когато не е изтекла валидността им. Още един път дублирам - българските жители би трябвало да са спокойни и не би трябвало да сменят персоналните си документи ", уточни Красимир Ципов. Той изясни, че с данните, които са изтекли от сървърите на Национална агенция за приходите, няма по какъв начин да се извършат имотни покупко-продажби, покупко-продажби за прекачване на моторни транспортни средства или други такива. Красимир Ципов напомни, че сходни дейности съставляват закононарушение по Наказателния кодекс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР