България НАП: Най-много информация е разкрита за 189 души Няма

...
България НАП: Най-много информация е разкрита за 189 души Няма
Коментари Харесай

НАП: Най-много информация е разкрита за 189 души

България Национална агенция за приходите: Най-много информация е разкрита за 189 души Няма нужда близо 4 млн. българи, чиито данни бяха незаконно огласени, да сменят персоналните си карти, изясняват от приходната организация 24 юли 2019, 14:47  Национална агенция за приходите: Най-много информация е разкрита за 189 души Източник: БГНЕС
ай-много информация е разкрита за 189 души, от приходната организация ще се свържат с тях персонално.

Това оповестяват от приходната организация след хакерската офанзива против Национална агенция за приходите.

Няма нужда близо 4 млн. българи, чиито данни бяха незаконно огласени, да сменят персоналните си карти. Практически препоръки за тях ще бъдат оповестени в уеб страницата на Национална агенция за приходите до края деня на 24.07.2019 година, изясняват от Национална агенция за приходите.

След спомагателни инспекции се е открило, че данните на 189 души от нелегално публикуваните през предходната седмица, включват композиция от имена, ЕГН, адрес, номер, годност и издател на годна персонална карта. За тези жители съществува по-голям риск от евентуални злоупотреби и те ще бъдат персонално известени от Националната организация за приходите незабавно по телефон или имейл, написа организацията в известието.

От Национална агенция за приходите оповестяват, че приложението за инспекция за нелегално публикувани персонални данни ще работи с ЕГН, като ще изпраща резултатите от обработката на въведен от потребителя мобилен номер. Проверката ще е еднократна - единствено за един човек и ще дава отговор само дали има нелегално разкрита информация. Това е належащо, с цел да се подсигурява, че няма да се злоупотребява с непознати персонални данни, допълват от Национална агенция за приходите.

В момента в организацията съпоставят нелегално публикуваната данъчно-осигурителна информация с тази в действителните си бази данни, с цел да се ревизира дали няма дописване или операция, оповестиха от приходното ведомство. След привършване на инспекциите, организацията ще може да даде на лицата и информация за съответния вид данни, които са били публикувани.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР