България наистина е блокирала 890 хил. долара от превод към

...
България наистина е блокирала 890 хил. долара от превод към
Коментари Харесай

Асен Василев блокира $890 000 - пари за заплати в руското посолство

България в действителност е блокирала 890 хиляди $ от превод към посолството на Русия у нас. Това съобщи вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев, откакто по-рано през днешния ден зам.-шефът на " ИТН " Тошко Йорданов разгласи, че финансовото министерство е наложило запори на сметките на съветското посолство.

" Запори няма наложени, само че има блокиран превод от 890 хиляди $, съобщи Асен Василев. Парите са спрени по силата на европейските наказания. Руснаците настояват, че сумата е предопределена за заплати на чиновниците на посолството на Русия в София. Заради това българското държавно управление се е допитало до Европейската комисия дали този превод може да бъде изваден от глобите. Ако бъде получено позитивно мнение от Европейска комисия парите ще бъдат разблокирани незабавно. ", съобщи Василев.

По-рано Тошко Йорданов, откакто разгласи новината, разяснява, че сходен ход ще донесе загуби и на български компании, които работят на съветския пазар.

" Министерството на финансите е спряло парите на съветското посолство, които са си техни. Блокирали са ги тук, в България. Само че да ви кажа, има и български пари в Русия на наши дипломати, които руснаците също могат да блокират. Това минава всевъзможни граници на нелепостта, тъй като това няма връзка с това, че ние сме враждебни страни ", съобщи Йорданов. И напомни, че дипломатическите ни връзки към момента не са скъсани. Те лъжат и си измиват ръцете през Външно, ядоса се той. И още веднъж повтори, че до гоненето на руснаците се е стигнало посредством еднолично разпореждане на Кирил Петков. " Той продължава да лъже. От трибуната лъга, че са взимали решение на 9-ти юни въз основа на отчети на ДАНС, а не е имало нито един отчет на ДАНС на 9-ти юни. Те не са очаквали такова нещо. Тези от Политическа партия ви лъжат грозно ", съобщи Йорданов.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР