България на този етап няма намерение да се присъедини към

...
България на този етап няма намерение да се присъедини към
Коментари Харесай

България ще гони руски лица само при заплаха за националната сигурност

България на този стадий няма желание да се причисли към другите членки на Европейски Съюз, които изгониха съветски дипломати поради отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал в Лондон . Това стана ясно от думите на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов преди партиен конгрес в Поморие.
„ Когато има нарушение на националната ни сигурност, несъмнено, че се подхващат съответните дейности от способените органи. Към сегашния миг нямаме такива данни, с цел да пристъпим към такива действия”, изясни Цветанов, представен от bTV.
От Министерството на външните работи също потвърдиха, че на този стадий няма взето решение за оповестяване за личност нон-грата на руснаци от задачата у нас.
Припомняме, че по-рано и министър председателят Бойко Борисов изиска ясни доказателства, че Москва стои зад нападението с създадената в Съюз на съветските социалистически републики отрова „ Новичок”.
В същото време обаче The Guardian, The Times и CNN оповестиха в свои материали, че нашата страна въпреки всичко ще гони съветски дипломати.
10 страни от Европейски Съюз към този момент започнаха такива ограничения и съгласно дипломатически източници България , Германия, Франция, Дания, Латвия, Литва, Естония, Чехия, Холандия и Ирландия има огромна възможност да се причислят към тях.
„ Има единна позиция на Европейски Съюз. Преди дни завърши съветът на водачите. България като член на европейското семейство, несъмнено, постоянно сме солидарни към единната позиция, която показва Европейски Съюз. Това, което беше изразено от Англия, беше подкрепено от всички велики сили – това са страни, които изповядват европейските демократични ценности”, съобщи Цветанов.
Той изясни, че „ Обединени патриоти” не са на срещата Европейски Съюз – Турция, тъй като това е лидерски формат сред факторите на Европейския съюз и южната ни съседка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР