България може и да остане без представител във вдигането на

...
България може и да остане без представител във вдигането на
Коментари Харесай

Има риск България да остане без щангисти на Олимпиадата в Париж

България може и да остане без представител във повдигането на тежести на идните олимпийски игри в Париж през лятото. Това стана ясно на изключителното заседание на Българската федерация по повдигане на тежести, което се организира по-рано през днешния ден в София.
Прочетете още
Причината за това терзание е, че европейската и международната федерация в този спорт са получили сигнал от участници на континенталния шампионат в София за съществено нарушаване. По време на надпреварата е бил видян двукратният сребърен медалист от международно състезание и сребърен медалист от олимпийски игри в Сидни Алан Цагаев. Той е бил паралелно до националите ни и Иван Иванов по време на спортния конгрес, а това е нарушаване на доживотната му възбрана да се занимава с този спорт.

От остарялото управление на българската федерация с президент Маджид оповестиха, че не е издавана акредитация на Цагаев, само че той е бил сниман от други участници и е пратена тъжба. Бившият президент на БФВТ Ариф Маджид съобщи, че има действителна заплаха България да получи възбрана за присъединяване на огромни шампионати, в това число и олимпиадата в Париж. Все още няма мнение от интернационалните централи по по този начин зародилия проблем.

Бившият президент на БФВТ Ариф Маджид съобщи, че родната федерация е подала тъжба до европейските и международни федерации по отношение на този проблем и чака решение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР