България може да се сдобие за 18-и път с масон

...
България може да се сдобие за 18-и път с масон
Коментари Харесай

Новият кандидат-премиер е най-видният масон сред лекарите

България може да се снабди за 18-и път с масон министър председател, в случай че изненадващият претендент на ГЕРБ проф. Николай Габровски ненадейно събере нужната поддръжка в Народното събрание за кабинет, настояват отдадени в зидарските ритуали. Известният неврохирург от " Пирогов " е почитан член на Обединената Велика ложа на България, претендираща за единствената у нас с интернационално самопризнание, обявиха пред " Марица " негови сътрудници. 

Проф. Габровски на процедура координирал подбора на представители на лекарската колегия, които получават покана да станат членове на тайното общество на свободните зидари.

Фаворитът на ГЕРБ се радвал на голям престиж в ложата, която от две години се оглавява от родения в Пазарджик столичен адвокат  Николай Божилов.

Самият той не отхвърля наличието на представители на братството в политиката и властта.

" Да, и дръзвам да настоявам, че те са там не тъй като са масони, а тъй като масонството ги е подготвило да бъдат почтени. Масонството в никакъв случай не е имало отношение към политиката и не взе участие в правенето на политика. Но пък в масонските ложи доста хора биха могли да израснат и да станат почтени да поемат отговорността за ръководството, тъй като получават уроци по морал, дълг и чест. Ние единствено можем да помогнем да нашите избраници да бъдат виновни, открити и загрижени за обществото. Приемаме за собствен дълг да оказваме помощ на държавните и общинските институции, без да имаме искания да чертаем политики ", декларира в едно от интервютата си в ролята си на Велик занаятчия Николай Божилов.

Историята сочи, че досега за седемнадесет министър председатели на следосвобожденска България се твърди, че са били масони: Александър Малинов, Александър Цанков, Андрей Ляпчев, Андрей Тошев, Богдан Филов, Васил Радославов, Георги Кьосеиванов, Добри Божилов, Драган Цанков, Иван Багрянов, Кимон Георгиев, Константин Стоилов, Никола Мушанов, Пенчо Златев, Рачо Петров, Стоян Данев и Тодор Иванчов. 

Масони са били и доста учени, лекари, индустриалци, военни и банкери. Част от този хайлайф е и Захарий Стоянов, летописецът на Априлското въстание. 

Сега от време на време за настоящи политици, магистрати и предприемачи се появяват версии, че членуват в някоя от нароилите се ложи. Освен ОВЛБ у нас са известни също Велика ложа на старите, свободни и признати зидари в България, Велика ложа на остарелия признат шотландски обред в България, а множеството по-първи хора в Пловдив членуват в ложата " Слънце Ориент ".

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР