България може да се присъедини към чакалнята за еврозоната и

...
България може да се присъедини към чакалнята за еврозоната и
Коментари Харесай

България може да влезе в чакалнята на еврозоната и да въведе еврото до една година

България може да се причисли към чакалнята за еврозоната и механизма за тясно съдействие в границите на към година. Това стана ясно на специфична конференция след съвещанието на Еврогрупата. „ Мисля, че присъединението към ERM II и банковия съюз в разстояние на година е реалистично “, сподели Валдис Домровскис, еврокомисар по въпросите на еврото, говорейки за България, разясняват непознатите организации.

„ Днес одобрихме българската тактика за присъединение по едно и също време към ЕRM II и банковия съюз “, сподели той. Това включва редица ограничения, в това число и във финансовия бранш.

Механизмът за тясно съдействие е методът, по който страните отвън еврозоната могат да вземат участие в банковия съюз. Присъединяването към (ERM II) ЕРМ 2 е належащо за присъединение на страната ни към еврото. От Брюксел и Франкфурт ще следят прецизно поетите задължения от страната ни.

„ Еврото е валутата на Европейския съюз и ние приветстваме желанието на страните отвън еврозоната да вкарат единната валута. В същото време е извънредно значимо страните, които одобряват еврото, да са добре готови - стопански, финансова и институционално. По този метод те ще си обезпечат стабилно присъединяване в европейския паричен съюз “, изясни Беноа Кьоре от Европейската централна банка, представен от БНР.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР