България може да се превърне в една от малкото държави,

...
България може да се превърне в една от малкото държави,
Коментари Харесай

Нели Куцкова: Свестните няма да страдат за Гешев, важно е да не дойде по-лош от него

България може да се трансформира в една от дребното страни, които са уволнили основния си прокурор, само че това надали ще докара до трус в прокуратурата. Тази позиция изрази пред Нова телевизия арбитър Нели Куцкова.

ГЕРБ и Движение за права и свободи дълго време крепяха Иван Гешев, посочи тя и напомни, че процедурата е тежка. Толкова облаци се събраха над главата на Гешев, че и тези, които го крепяха осъзнаха, че ги позори, по думите й. Ако той бъде отхвърлен, правосъдната система се затваря за него.

Според нея с помощта на Иван Гешев се видели недъзите на правосъдната система. Реакцията на Борислав Сарафов й наподобява на равноправност от Гешев. А основният прокурор, съгласно Куцкова, би трябвало да се отдръпна, до момента в който тече процедурата по отстраняването му. В правосъдната система има трайни проблеми, които с помощта на Гешев станали видни. По мнението й огромна част от прокурорите, излезли на митинг в поддръжка на Гешев, са натегачи и застанали пред Съдебната палата, тъй като им е било подредено. Ако Висш съдебен съвет се въздейства от политическото мнение за оставката на основния прокурор, това приказва доста неприятно за този Висш съдебен съвет.

Отдавна трябваше да е заменен съставът на този Висш съдебен съвет, по мнението й. Свестните хора няма да страдат, че Гешев го няма, показа още тя, само че е значимото да не пристигна нещо по-лошо от него.

Бившата барета Алексей Петров прикани да се разкрие самоличността на израелския специалист, посетил мястото на атентата против основния прокурор. Той не го познава. Множество специалисти от Израел е имало у нас в деня на офанзивата, съгласно него, което е обикновено. Не е възможно основен прокурор да вкарва собствен специалист в следствието, по думите на Петров.

Атаката е терористичен акт, е мнението му. Гешев би трябвало да бъде надалеч от следствието, поучава той. Според него основният прокурор ще излезе от прокуратурата.

Гешев може да бъде потребен на доста места, уверен е Алексей Петров. Ако се осъществя отвън страната, ще бъде по-свободен, съгласно него.

Той благодари на Бойко Борисов за положителните оценки. Очаквам да ми даде оценка за работата ми в ДАНС, настоя Петров. Той го попита дали е сбъркал като е дал бранш Сигурност на Цветан Цветанов. Наскоро с водача на ГЕРБ си говорили за икономическа сигурност. Посъветвал го да не се концентрира върху военната сигурност.

Кирил Петков, по думите му, е откровеният човек в Политическа партия. За ареста на Бойко Борисов е бил измамен. За коалиция Алексей Петров по неприемане на Кодекса за обезпечаване той сподели, че страната ни се е заела да работим по европейските правила за зелената карта. Предложението на Росица Велкова тогава щяло да ощети българските жители с милиони, по думите му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР