България може да разчита на подкрепата на Германия за присъединяването

...
България може да разчита на подкрепата на Германия за присъединяването
Коментари Харесай

Канцлерът Шолц към премиера Денков: Германия иска България в еврозоната и сухопътния Шенген

България може да разчита на поддръжката на Германия за присъединението си към еврозоната и повдигането на сухопътните граници в Шенген. Уверението даде немският канцлер Олаф Шолц в диалог с министър-председателя  Николай Денков в Брюксел. Премиерът Денков беседва на четири очи и с сътрудника си от Финландия Петери Орпо, който също увери, че страната ни може да разчита на гласа им за еврозоната и Шенген.
 
Премиерът акад. Денков срещна сътрудниците с фискалната картина в страната ни, ниския външен дълг и ниския недостиг. " Очакваме инфлацията да бъде в границите на разпоредбите от Маастрихт към края на годината. Работим за датата 1 януари 2025 година ", удостовери министър-председателят по отношение на еврозоната.
 
В рамките на Европейския съвет в Брюксел министър председателят Денков разиска целите пред страната ни с държавните ръководители от " Обнови Европа ” " Премиерите на Нидерландия, Белгия Словения и Естония - Марк Рюте, Александър де Кро, Роберт Голоб и Кая Калас, също дадоха своята поддръжка за влизането на България в еврозоната и рухването и на сухопътните шенгенски граници. Николай Денков напомни, че тези страни са известни с това, че са измежду най-предпазливите, постоянно са внимавали във връзка с бюджетите и по тази причина тяхната оценка е от изключително значение.
 
Във връзка с постигнатото единодушие в Съвета за поддръжката за Украйна, министър председателят Денков изрази задоволство от крайния резултат. " Хубаво е да бъдем единни. Нямаше разнобой по значимите тематики ", означи министър-председателят и посочи приноса на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР