България може да предложи много повече от слънце, море и

...
България може да предложи много повече от слънце, море и
Коментари Харесай

Израелските туристи у нас са се увеличили с над 30%

България може да предложи доста повече от слънце, море и занимания. Благодаря на министъра на туризма Николина Ангелкова, че развива културния туризъм и прави такива забележителности по-достъпни както за израелски туристи, по този начин и за всички гости на страната. Това сподели Ирит Лилиан, дипломат на Държавата Израел в Република България по време на среща с министъра на туризма Николина Ангелкова, оповестиха от Министерството на туризма.

Ирит Лилиан посочи още, че пазарът е жаден за културни забележителности, а България все по-често се избира като място за пътувания от фамилии с деца. И добави, че през днешния ден от Израел за България има 14 полета, като огромна част от пътуващите са туристи, защото страната ни е желана дестинация от израелците.

Отчитаме 31,8% нарастване на израелските туристи за интервала януари-май 2018 година по отношение на същия интервал на предходната година, като общо визитите надвишават 73 хиляди А за последните 10 години броят на израелските туристи в България е повишен с съвсем 90% от 97 хиляди туристи през 2008 година до над 178 хиляди посетители през 2016 година и повече от 208 хиляди гости за 2017 година, съобщи министър Ангелкова по време на срещата. И посочи, че за предходната година Израел се подрежда на 12-о място измежду топ пазарите за входящ туризъм в България. В диалозите участваха и изпълнителният шеф на „ Слънчев бряг “ АД Златко Димитров и представители на израелски туроператори.

Министърът сподели още, че се води поредна политика за привличане на от ден на ден израелски гости, като създаваме специфични артикули съобразени с търсенето от тях. Това е един от методите, с който се покачва качеството на предлаганите от нас туристически артикули, разяснява тя. Откроява се наклонността, че по-голямата част от жителите на Израел идват в интервала от месец май до октомври, което значи, че туристите не идват единствено на море, а търсят опция за къса отмора, отдих и разглеждане на забележителностите на страната ни, изясни министър Ангелкова.

Предвид голямата значимост на израелския пазар за България Министерството на туризма постоянно вземат участие на туристическото ревю IMTM в Тел Авив. В тазгодишното издание на борсата България се включи с информативен щанд от 49 кв.м., като министерството показа страната като целогодишна туристическа дестинация с акценти върху зимна и лятна отмора, благоприятни условия за водолечение, за осъществяване на културно-познавателни турове, за пътувания за развлечения и други. Пазар Израел е извънредно значим за нас и за това ще продължим да участваме на ревюто в Тел Авив, безапелационна бе министърът.

Ангелкова и Ирит Лилиан разискаха и опциите за развиване на двустранното съдействие в областта на туризма, както и капацитета за развиване на други типове туризъм с изключение на обичайните летен и зимен. Те реализираха взаимно единодушие за съдействие сред двете страни и обявиха готовността си за поддръжка при осъществяване на бъдещи начинания. Разчитаме доста на експертизата на Израел, за това се надяваме да запазим сполучливото партньорство и отсега нататък, осведоми министърът.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР