България може да получи в пълен обем природен газ от

...
България може да получи в пълен обем природен газ от
Коментари Харесай

България ще има азерски газ с пускането на интерконектора с Гърция -

България може да получи в цялостен размер природен газ от Азербайджан с стартирането в употреба на газопровода IGB от Гърция, съобщи посланикът на Азербайджан в България Хюсейн Хюсейнов в изявление за азербайджанската организация Trend.

В същото време завършиха първите механически действия, свързани със запълването на газопровода IGB. От средата на юни по 182-километровото трасе текат тествания с тестови количества природен газ.

Тестовите размери все още са 3 700 000 куб. м.

В първата фаза на тестванията газът беше подаван поетапно в посока Стара Загора – Комотини. 

Предстои същият развой на запълване с тестови количества природен газ и в газоизмервателната станция при гръцкия град Комотини. Съоръжението там е приключено на 96% - то е съвсем двойно като мащаб в съпоставяне със станцията при Стара Загора и това се отразява на нужното време за осъществяване на съответните тестови процедури.

" Министър-председателят на България Кирил Петков сподели пред локални медии, че се възнамерява стартирането на IGB в употреба през юли или август. " - съобщи Хюсейнов.

Посланикът сподели още, че Азербайджан ще изиграе решаваща роля на българския енергиен пазар, защото е благонадежден енергиен източник.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР