България може да не получи никакви средства по Плана за

...
България може да не получи никакви средства по Плана за
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Може да не получим нищо тази година от Брюксел заради забавени законови промени


България може да не получи никакви средства по Плана за възобновяване и резистентност през тази година поради закъснение на законодателни ремонти в правосъдния бранш и поради промените в енергетиката. Това изясни вицепремиерът Атанас Пеканов по време на конференция, проведена от КРИБ и " 24 часа ".

" По механизма за възобновяване и резистентност пари ще има единствено, когато има резултати. Ние внесохме в Народното събрание 14 законопроекта - единствено три бяха признати ", уточни служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства.

Министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев посочи, че проблеми с разплащанията по първия транш не се чакат. Според Пеканов второто и третото заплащане са под въпрос

" Няма да има никакъв проблем с заплащанията дано да не спекулираме с това. Всички задължения към бизнеса ние ще ги осъществим. Знаете, че с общи старания по време на последните няколко месеца служебният кабинет успяхме да осигурим първото заплащане, което е в размер на 3 милиарда лв., тъй че пари за фирмите да има ", съобщи Александър Пулев,министър на нововъведенията и растежа.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР