България може да каже, че е помогнала много повече на

...
България може да каже, че е помогнала много повече на
Коментари Харесай

Борисов: България е помогнала на Украйна много повече от богатите големи държави в Европа

България може да каже, че е помогнала доста повече на Украйна от огромните и богати страни в Европа. Това сподели водачът на ГЕРБ през втория ден от конгреса на Европейската национална партия (ЕНП) в Букурещ.

Макар и нерешително държавно управление, само че доста мощен парламент. С муниции, тъкмо такива, каквито им трябват. И плюсът на това въоръжение е, че отива непосредствено на фронта, защото украинските бойци боравят точно с такова, изясни Борисов.

През този интервал диверсифицирахме България от съветския нефт и съветското нуклеарно гориво. И започнахме градежа на две нови мощности.

Мога да кажа, че се оправяме добре.

Винаги сме били едно семейство. Заедно с нашите домакини от Румъния - единствено на 60 км от тази зала е Дунав мост 2, където стои опашка от тирове. И сътрудниците от Австрия могат да отидат и да видят каква антиекологична и антизелена среда стои там. Това не е 21-и век, не е методът, по който би трябвало да работи Европа. Каквито и избори и вътрешнополитически проблеми би трябвало да има една страна, тя не би трябвало да ги взема решение посредством другите.

Днес ще се видя с канцлера на Австрия - мога да обещая, тъй като 3 година българската границата не беше сигурна. Но давам обещание, че нашата граница ще бъде сигурна. И апелирам, тъй като нито Румъния, нито България заслужават на мостовете да стоят живи хора, без тоалетни. Екологичната злополука - това са работещи мотори.

" Каквито и вътрешнополитически проблеми да има една страна, тя не би трябвало да ги взема решение след другите. Няколко години българската граница не беше надеждна граница на Европейски Съюз. Нито България, нито Румъния заслужава на границите с часове да седят живи хора ", сподели Борисов. 

Борисов поддържа Урсула фон дер Лайен за нов мандат отпред на Еврокомисията, а тя му благодари.

Конгресът на Европейската национална партия ще продължи до 7 март. Главните точки в програмата са подготовка за изборите за Европейски парламент през юни, приемане на манифеста на ЕНП, както и избор на водещия претендент на партията за ръководител на Европейската комисия. Очаква се Урсула фон дер Лайен да бъде водещият претендент на ЕНП за началник на Европейска комисия, оповестяването ще се случи на края на конгреса. 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР