България може да има ново правителство още в близките дни.

...
България може да има ново правителство още в близките дни.
Коментари Харесай

Депутат от ИТН: България може да има ново правителство до дни

 България може да има ново държавно управление още в околните дни. Това стана ясно от думите на депутата от " ИТН “ Радостин Василев пред bTV.

След консултациите в президентството и в Народното събрание, диалозите не престават – само че на експертно равнище.

" Ние споделяме единствено политиките на партиите в Народното събрание, който реши – поддържа който реши – не поддържа, по този начин е най- заслужено. Ние не приказваме за обединения и някакъв дял разпределяне на постове и договаряния на политически позиции “, акцентира Василев.

По думите му кабинетът се чака да е подготвен " до края на седмицата “, като дали ще има и връчен мандат към този момент " е в прерогативите на президента “, тъй като " това не е резултат от сглобяване на структура “.

На този декор минаха първите експертни диалози – с " Демократична България “ за правосъдната промяна. " Имаме нюанси в някои позиции. Разговорите не престават, гледаме в една посока “, съобщи пред публицисти Надежда Йорданова от дясното обединяване. Тя на няколко пъти акцентира, че срещата не е политическа.

Сред " нюансите “ са профилираното правораздаване, структурата на Висш съдебен съвет и прокурорската гилдия, както и елементи към избора на основен прокурор.

Атанас Славов от Демократична България акцентира, че основните разисквани въпроси са обхващали закриването на профилираното правораздаване и смяната в механизма за взимане на решения в правосъдния съвет. Според него предварително преустановяване на мандата на кадровиците може да сътвори парламентарен проблем и по тази причина би трябвало решението да мине през главния закон.

По думите на Йорданова през идващите дни ще има още срещи по разнообразни експертни въпроси.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР