България може да бъде обявена за рискова зона, заради арестувания

...
България може да бъде обявена за рискова зона, заради арестувания
Коментари Харесай

България може да бъде обявена за рискова зона, заради спорния танкер в Бургас

България може да бъде оповестена за рискова зона, поради задържания в Бургас противоречив танкер, за който претендират либийско и българско сдружение, написа Maritime.bg.

Това излиза наяве от следващо писмо на Join War Committee (JWC), изпратено до българските управляващи, в това число до вицепремиера Томислав Дончев.

JWC прави оценка сигурността и сигурността на пристанищата и районите, в това число политическата сигурност. Ако дадена страна бъде оповестена за рискова зона е доста евентуално нарастване на застрахователните награди, което се отразява директно на търговията по море.

„ Въз основа на предоставената ни информация и документи, означаваме със сериозна угриженост, че повече от година моторен танкер BADR остава в Бургас “ , пишат в писмото си от JWC.

Комитетът регистрира и бездействието на родните управляващи, макар многократните претенции от либийската страна да получи назад кораба си.

„ Въпреки, че българският съд е прекъснал опитите за преодоляване на кораба и макар ясната петиция за помощ от притежателите (либийската национална танкерна компания GNMTC, б.а.), наподобява, че до момента няма на практика подхванати стъпки от българските управляващи за отбрана правата на притежателите “, акцентират от JWC.

Комитетът акцентира, че е  „ съществено угрижен и в случай че обстановката се резервира е доста евентуално JWC да преразгледа рисковото положение на района и страната “.

„ С това писмо настоятелно призоваваме тези лица, към които е адресирано то и които имат изтъкнати позиции в България, да подхващат всички стъпки в границите на своите пълномощия, с цел да подкрепят притежателите да възстановят притежанието над „ BADR “ допустимо най-скоро и по-късно, да разрешат на законните притежателите – Libyan Navigator Company Ltd., да изведат кораба от Бургас допустимо най-бързо “, пишат още от JWC.

Документи:



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: