България Microsoft помага на българските учители да са в час“

...
България Microsoft помага на българските учители да са в час“
Коментари Харесай

Microsoft помага на българските учители да са „в час“ с иновациите

България Microsoft оказва помощ на българските учители да са „ в час “ с нововъведенията Напредъкът в технологиите ще докара до огромни разстройства на пазара на труда 9 юли 2020, 16:45  Microsoft оказва помощ на българските учители да са „ в час “ с нововъведенията Източник: iStock
бразованието бе един от най-пряко засегнатите браншове от изключителното състояние към COVID-19. За броени дни учебните заведения в България, а и освен, съумях да реорганизират активността си и да преминат към отдалечена форма на образование.

За хоризонтите и подводните камъни Economic.bg беседва с Aлбена Спасова, която дава отговор за просветителните начинания на Microsoft в 24 страни в Централна и Източна Европа.

Темата за технологиите в образованието – каква добавена стойност носят, само че и какви закани крие дигитализацията – ще дискутираме задълбочено по време на Конференцията „ Образование от А до #. Иновативното учебно заведение “ на 17 юли от 10:00 ч., която ще се излъчва и онлайн във Фейсбук страниците на Economic.bg.

Какви са потребностите на актуалния възпитаник от технологии в класната стая?

Да стартираме с центъра на всичко в образованието: учениците. Днес децата в класните стаи са доста по-различни от тези от преди едно потомство, изключително в този момент на фона на световното предизвикателство, пред което сме изправени всички ние. Днешните възпитаници мислят друго за своя свят и по този начин би трябвало, тъй като той се трансформира по-бързо, в сравнение с по всяко друго време в историята. Техният свят e комплицирана композиция от цифровото и физическото.

Те не могат да си спомнят време, когато не са били свързани с wi-fi. За тях няма разлика сред това да приказват с приятелите си лице в лице или онлайн, да вършат учебни планове в клас или в кафене, или у дома. Учениците през днешния ден не се учат по какъв начин да употребяват технология, те употребяват технология, с цел да учат.

Никога няма да не помни учениците от Азербайджан, България, Хърватия, Естония, Грузия, Казахстан, Косово, Латвия, Литва, Сърбия, Словения и Украйна, които събрахме в интернационален клас на тематика „ Моята страна “. Те освен се свързваха посредством технология за шерване на познания, само че също по този начин използваха спомагателни приложения, с цел да създадат ученето и шерването даже по-интерактивно и забавно.

– Какви промени диктуват технологиите в живота ни?

Живеем в необикновено време на софтуерен напредък. Начинът, по който хората взаимодействат, социализират се и работят, бързо се трансформира. По времето, когато сегашните деца в детски градини станат зрелостници, светът ще бъде доста друг от всичко, което предходните генерации познават.

През 2030 година напредъкът в технологиите ще докара до огромни разстройства на пазара на труда –автоматизацията може да размени до 50% от съществуващите работни места единствено в Съединени американски щати да вземем за пример. А специалностите, свързани с по-ниско равнище на обучение там, ще се свият с до 11.5 милиона работни места. В същото време най-бързо разрастващите се специалности ще изискват когнитивни умения на по-високо равнище, за решение на проблеми, сериозно мислене и креативност, а от 30 до 40% от работните места ще изискват категорично съществуването на социално-емоционални умения. За да реализираме триумф на работното място на утрешния ден, би трябвало да помогнем на студентите през днешния ден да станат адаптивни и учещи през целия живот.

– Какви са функциите на страната и бизнеса във връзка с вложенията в обучение?

Въпросът е дали вършим задоволително и вършим ли верните неща. Качественото обучение е основата за възстановяване на живота на хората – само че не всяко дете има достъп до такова, а и прекалено много възпитаници отпадат от учебно заведение. Основните умения за ограмотяване са сериозна основа, която води до познавателни умения от по-висок сан – и все пак прекалено много възпитаници изостават при започване на своето обучение и в никакъв случай не се изравняват с останалите.

Ролята на регулаторите и бизнеса е от решаващо значение за основаването на учредения за тази промяна в образованието. Ние от Microsoft имаме вяра в концепцията, че всеки студент на всички места има способността и правото да се учи, да мечтае да е идващият Стивън Хокинг, Мичио Каку или Катрин Джонсън. Затова се грижим както за триумфа на учениците, по този начин и за институциите, защото образованието, и респективно ученето, е едно от най-големите ни публични провокации.

Microsoft преглежда вложението в обучение като инвестиция в дълготраен стопански напредък и разцвет по целия свят. Ето за какво ние особено влагаме в технологии, които оказват помощ на хората, в това число на учениците, да развиват умения.

– Само за цифровата просветеност ли оказват помощ технологиите? Какви други умения развиват?

Студентите през днешния ден желаят да бъдат в центъра на личното си образование. Те желаят да са откриватели и да могат да избират. Те интуитивно знаят, че би трябвало да развият съществени социално-емоционални умения и по-задълбочени познавателни умения, като другарство, съдействие и сериозно мислене, в името на личния си предстоящ триумф.

И макар напъните да се оправят със свиващите се бюджети, образователни стратегии и мандати за резултати и бързия ритъм на нововъведенията, преподавателите прегръщат измененията и употребяват технологията, с цел да случват нещата по вълнуващи способи. Вижда се в жаждата им за ново цифрово наличие и по какъв начин го интегрират в уроците, по какъв начин употребяват информацията по нови способи и по какъв начин тя се споделя с другите. Това оказва помощ за прекосяването от пасивно схващане към интензивно присъединяване. Постепенно учителите трансформират метода, по който преподават и правят оценка, а учениците – метода, по който учат. С времето цели учебни системи се модернизират и водят до огромна смяна в методите на преподаване.

– Каква е заплахата от цифрово разделяне, провокирано от неравния достъп до обучение?

Мисията на Microsoft е „ да дадем опция на всеки човек и всяка организация на планетата да реализира повече “. Точно както образованието претърпя големи промени, по този начин и ние вътре в компанията го направихме. Вярваме, че хората с настройки за напредък са склонни да реализират повече, в това число с помощта на вложенията в учене през целия живот.

Целта на учителите, учебните заведения, учебните региони и министерствата на образованието е да възпитават настройка за напредък у всекиго и непрекъснато. Затова и нашите принадлежности са основани да оказват помощ на хората да реализират повече. Инструменти като Immersive Reader за подкрепяне на главните умения за четене и най-използваната в света платформа за връзка и съдействие – Office 365, която предлагаме на всички възпитаници, учители и учебни заведения по света не изискват никакви разноски.

– Какъв проблем провокира механичното внедряване на технологиите и в този ред на мисли каква е ролята на учителите?

Приоритет номер едно за учителите е триумфът на учениците, който може да бъде реализиран посредством екипна работа сред всеотдайни учители, личен състав, учебни ръководители и родители. Учителите и учебните заведения би трябвало да дават отговор на самостоятелните потребности на все по-разнообразните възпитаници, които желаят да имат избор и надзор върху личното си образование и чакат техните отзиви да бъдат чути, както и поддръжка от учителите си.

И въпреки всичко проучването ни „ Class of 2030” сподели доста разминаване сред усещанията на учениците и учителите по отношение на това дали в действителност се реализира персонализираното образование. По-конкретно, до 51% от интервюираните учители обявиха, че имат мощни, самостоятелни връзки със своите възпитаници, до момента в който едвам 34% от учениците са съгласни с това.

Ние влагаме доста в подготовка на учителите и през последната година обучихме повече от 200 000 преподаватели, с цел да сме сигурни, че са готови за отдалечено образование. В България подготвихме видео уроци на български език, съобразени с образователната стратегия за цифрови умения, която е налична за всеки гратис. Инвестирахме и в образования, с които достигнахме над 35% от учителите в България. Осъзнаваме, че това е развой и през лятото ще продължим с подготовката.

– Как Microsoft се концентрира върху технологиите в образованието?

Нека ви дам образец с това какво се случва, когато преподавател сложи тест в Системата за ръководство на образованието (LMS). По създание нищо не се случва – учителят качва тест, учениците би трябвало да влязат в системата да го търсят, само че не получават уведомление в календара си, а най-после всички получават един и същи въпросник. Но ние живеем в свят, в който всичко е обвързвано, по-интелигентно и може да бъде по-лично, и имаме капацитета да вършим доста повече.

Представете си, когато един преподавател предприеме същото деяние за качване на тест в LMS, само че се задейства цяла поредност от събития, основани на това, което системата знае за вас. Представете си, че пробата – въз основа на това какъв брой добре сте се справили – може да ви каже какъв брой е подобаващото време за образование, което би трябвало да отделите, с цел да бъдете готови за идващия тест. Представете си, че той дава спомагателен образователен материал, още веднъж въз основа на минали резултати. И си представете този „ интелигентен “ тест, попълващ вашия календар по отношение на другите ви задължения.

Представете си, че вашата цифрова, обвързвана с облак, книга се трансформира, на база на качения тест, с цел да подчертае материал, който ще бъде включен в него, или да подчертае основни области, където той знае, че имате потребност от повече помощ.

Говорейки за книги – за какво има страница 2 в учебника ви? Динамиката на превръщане на страница беше заради обстоятелството, че към този момент има написано и вградено в тази твърда конструкция линейно наличие.
Но какво ще стане, в случай че вашата цифрова книга се сглоби динамично и тя се сглоби въз основа на вашия календар, жанр на образование и персонални ползи. Книгите би трябвало да знаят кой сте. Ако се интересувате от галактическото проучване, вашата книга би трябвало да знае това и когато получите книга с алгебра, математическите проблеми би трябвало да имат галактически фокус.
Това е повода, заради която се насочихме към цифровото – не да улесним четенето на книга, а да създадем книгите по-добри въз основа на присъщите свойства да бъдат цифрови.

Що се отнася до оня образован сюжет за текста, който загатнах – не е нужно да си го представяте, той е действително работещ инструмент, наименуван Flow в Office 365.

– Как Microsoft оказа помощ за цифровия преход на учебните заведения в България по време на изключителната обстановка, провокирана от COVID-19?

Готовността се оказа от решаващо значение, в това число равният достъп до устройства, по тази причина подкрепихме българското Министерство на образованието да провежда бързо прекосяване към отдалечено образование в границите на дни. Също толкоз значима е поддръжката за образование на учителите. Тези, които получават документи, не престават да оказват помощ на други учители при придобиването на умения и познания, от които се нуждаят, с цел да вплетат нови софтуерни принадлежности в своята процедура.

Innovative Educator Programs дават още благоприятни условия за развиване, а в Microsoft Educator Center има фокус върху потреблението на Teams и други безвъзмездни запаси за отдалечено образование. И третата точка, която желая да подчертая, е смисъла на същинската платформа за съдействие, която освен ще даде опция за видеоконференции, само че ще сътвори основата за същинското взаимно и интерактивно образование в 21 век. Ние поддържаме държавните управления да споделят и да си сътрудничат посредством Teams. Всеки има елементарен достъп до Microsoft Office 365 обучение, в това число Word, Excel, PowerPoint, OneNote и в този момент Teams, които оказват помощ на преподавателите да усъвършенстват планирането на уроците и да поддържат потребностите на всички учащи се. Повече информация можете да намерите на edumon.bg.
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи  Връщат се част от ограниченията против ковид Връщат се част от ограниченията против ковид  Бивш чиновник от разузнаването и консултант на президента са арестувани Бивш чиновник от разузнаването и консултант на президента са арестувани  Гешев: Това е закононарушение против бъдещето на България Гешев: Това е закононарушение против бъдещето на България  Арестуваха Пламен Бобоков Арестуваха Пламен Бобоков  1 Ще нарастне ли хлябът поради слабата годишна продукция от пшеница  1 България ще получи поддръжка за влизане в еврозоната  1 Приеха наложителната предучилищна за 4-годишните --> Пaрите ни  Ще нарастне ли хлябът поради слабата годишна продукция от пшеница Ще нарастне ли хлябът поради слабата годишна продукция от пшеница  България ще получи поддръжка за влизане в еврозоната България ще получи поддръжка за влизане в еврозоната  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Протест в Белград срещу новите ограничения против ковид - Теми в развиване | Vesti.bg Протест в Белград срещу новите ограничения против ковид - Теми в развиване | Vesti.bg  <br> Връщат се част от ограниченията против ковид <br>
Връщат се част от ограниченията против ковид
 Проверете: Колко знаете за Иван Вазов? Проверете: Колко знаете за Иван Вазов?  <br> Григор Димитров е с негативен тест за ковид <br>
Григор Димитров е с негативен тест за ковид
Виц на деня - Нямаше ли метод да се реши този спор без съд? - Точно това правехме, когато полицията ни разтърва. Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  <p><strong>&quot;Най-опасният човек на света&quot;</strong>, какво написа в <strong>книгата си</strong> племенницата на <strong>Тръмп</strong></p> " Най-опасният човек на света ", какво написа в книгата си племенницата на Тръмп Семейството на американския държавен глава даже стигна до съда, с цел да спре публикуването  Ловят с кучета инфектираните с ковид в ОАЕ Ловят с кучета инфектираните с ковид в ОАЕ Тестовете са извършени в няколко лечебни заведения в продължение на две седмици  Ще има ли наложителни проби за COVID-19 на границата с Гърция? Ще има ли наложителни проби за COVID-19 на границата с Гърция? Какво разяснява Министерство на външните работи?  Най-мощният суперкомпютър откри евентуален лек за коронавирус -19 Най-мощният суперкомпютър откри евентуален лек за коронавирус -19 Някои лекарствени препарати могат да подтиснат действието на основната протеаза на ковид  Борисов: Дисциплината не е най-силното ни качество, по тази причина вкарваме ограничения Борисов: Дисциплината не е най-силното ни качество, по тази причина вкарваме ограничения Премиерът изрази убеденост, че измененията в противоепидемичните ограничения ще изиграят роля и ситуацията ще се възстановява  Училищен психолог: Онлайн образованието съкрати дистанцията родител-дете Училищен психолог: Онлайн образованието съкрати дистанцията родител-дете Темата разяснява доктор Елена Александрова  <p>Кметът на Сеул е открит мъртъв&nbsp;</p> Издирват кмета на Сеул, телефонът му е изключен От кметството оповестиха, че Пак не е идвал на работа през днешния ден  Храмът Турски съд ще разгласи „ Света София “ за джамия Според организация Ройтерс решението ще бъде публично оповестено в петък  <p>ЕП дефинитивно утвърди пакет &quot;Мобилност&quot;, какво ще последва</p> Европейският парламент дефинитивно утвърди пакет " Мобилност ", какво ще последва Политическото съглашение със Съвета беше реализирано в края на предходната година  Манфред Вебер: Преговорите с Турция - историческа неточност Манфред Вебер: Преговорите с Турция - историческа неточност Да, имахме съдействие с Анкара и остават редица общи ползи, само че обстановката в Турция се промени  Ная Ривера изчезна, откриха сина ѝ самичък в лодка Ная Ривера изчезна, откриха сина ѝ самичък в лодка Ривера е най-известна с това, че играе мажоретка Сантана Лопес в „ Клуб Веселие ”  <p>Решението за България&nbsp;в чакалнята на еврозоната - в околните дни</p> Ройтерс: Решението за България и Хърватия в чакалнята на еврозоната ще е в околните дни Този ход ще проправи пътя за първото разширение на еврозоната от 2015 година насам  <p>Къде <strong>бъркаме в грижата</strong> за нашите <strong>зъби</strong>?</p> Къде бъркаме в грижата за нашите зъби? Или кои привички при миенето на зъбите да изоставим  Кучета грубо нахапаха мъж в благоевградско село Кучета грубо нахапаха мъж в благоевградско село Хората от Логодаж живеят в същински смут от четириногите  Пламен Узунов ДАНС лиши достъпа до секретна информация на Пламен Узунов
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР