България Маринов: Явно обвиняемият е Европейската комисия Вътрешният министър коментира

...
България Маринов: Явно обвиняемият е Европейската комисия Вътрешният министър коментира
Коментари Харесай

Маринов: Явно обвиняемият е Европейската комисия

България Маринов: Явно обвиненият е Европейската комисия Вътрешният министър разяснява и абсурда с деянията на расизъм на мача сред националните тимове на България и Англия  Николай Киров 23 октомври 2019, 11:53  Маринов: Явно обвиненият е Европейската комисия
Маринов: Явно обвиненият е Европейската комисия
 Борисов: Докладът на Европейска комисия е добра вест, само че отново не сме идеални
Борисов: Докладът на Европейска комисия е добра вест, само че отново не сме идеални
 Задържаха кмета на Несебър, повдигнаха му обвинявания
Задържаха кмета на Несебър, повдигнаха му обвинявания
 Теменужка Петкова:
Теменужка Петкова: " Булгартрансгаз " заплати задатък от 250 млн. за " Балкански поток "
 Чудовищна бюрократична игра със ориста на дете
Чудовищна бюрократична игра със ориста на дете
 Протест, откакто съд махна 10 година за зверско ликвидиране на жена
Протест, откакто съд махна 10 година за зверско ликвидиране на жена
 Топла и слънчева сряда, каква ще е седмицата
Топла и слънчева сряда, каква ще е седмицата
 Запорираха имущество за 134 млн. лева на Миню Стайков
Запорираха имущество за 134 млн. лева на Миню Стайков

„ Явно обвиненият е Европейската комисия”, по този начин вътрешният министър Младен Маринов разяснява пред NOVA рецензиите към решението да бъде свален мониторингът върху България и тя да бъде извадена от Механизма за съдействие и инспекция, а Румъния да бъде оставена в него.

„ За страдание българите по този начин действаме, когато не се случва това, което ние желаеме, упрекваме всеки”, съобщи Маринов.

„ Мисля, че това в действителност е един триумф, който е обвързван с дълготраен труд на държавните управления и старания, тъй че ние да отговорим на всички европейски индикатори, с цел да сме пълноправна държава-членка на ЕС”, акцентира Маринов.

Европейска комисия предлага: Пада мониторингът за България, за Румъния - не

„ След като Европейската комисия споделя, че сме изпълнили всички условия и индикатори по механизма, на кой би трябвало да имаме вяра? Факт е, че Европейската комисия споделя: „ България извърши уговорките, който механизмът проверяваше”. Факт е, че в Румъния не се развиват по този начин нещата, което също е детайл на обективност”, уточни Маринов.

„ Ние сме повече самокритични, в сравнение с всяка една друга страна в Европейския съюз. Аз съм бил с доста сътрудници на доста препоръки и виждам по какъв начин, те, отивайки на европейска сцена, не се самобичуват, а пазят ползите на своята страна. Това го върша и аз. Не разбирам хора, които отиват там и стартират да приказват против страната си”, акцентира Маринов.

„ В случая това не е решение на вътрешнопартиен орган или на държавното управление. Това е решение на Европейската комисия. Смятате ли, че страните членки ще създадат компромис със сигурността на цяла Европа и със личната си сигурност, с цел да дадат някакъв подарък”, възмути се Маринов, откакто евродепутатът от Българска социалистическа партия Иво Христов разгласи, че решението за отпадане на Механизма за съдействие и инспекция е избирателен подарък за ГЕРБ.

„ Аз мога да ви уверя, че в Министерство на вътрешните работи, даже да няма подобен механизъм, а то няма към този момент от година и нещо, работата изисква да си съответен във всяка една обстановка и да защитаваш гласуваното доверие, тъй като всекидневно работим с партньорски служби”, акцентира Маринов.

Още арестувани поради мача с Англия

Той разяснява и абсурда с деянията на расизъм на мача сред националните тимове на България и Англия, както и изказванията, че всичко е било авансово проведено.

„ Много елементарно, откакто се случи събитието, всички са просветени и знаят по какъв начин да стане, само че да приказваме с обстоятелства. Аз персонално, като служител на реда съм по стадионите от 1991 година Знам какъв беше редът – като на спектакъл, полицейските разпоредби се изпълняваха неотложно. След това заговорихме, че почитателите имат своя територия, че полицията не би трябвало да се меси. По този метод се даде някаква независимост, което до известна степен поддържам. Но независимост се дава на хора, които съблюдават правата на другите хора”, съобщи Маринов.

„ Не одобрявам определението, че България е расистка страна и то се прав на база на държанието на 20-30 лица, които не са представителната извадка на българското общество. Не отхвърлям, че има проблеми с футболното безчинство. Ние бяхме основатели на смяна на закона”, регистрира Маринов и добави, че в тази ситуация са открити 27 от хулиганите, като са арестувани трима, а на останалите са наложени административни санкции и забрани за навестяване на спортни мероприятия.

„ Не можете авансово да ограничите правата, на който и да е било, по съмнение, че ние го знаем и че той е имал някакви прояви. Говорим за демократична страна,” разясни Маринов.

Той акцентира, че Министерство на вътрешните работи упорства за промени в закона, тъй че билетите за спортни събития да са поименни и да се влиза единствено при открита идентичност на лицето.

Вътрешният министър добави, че полицията не е задължена даже да взе участие в защитата на всеки футболен мач, каквато е практиката и в Западна Европа.

„ Всички лица, които са били на стадиона с елечета, са били в някакво качество там. Футболните почитатели на „ Левски” имат и записана охранителна компания. Така че те също могат да вземат участие с защитата на такива събития”, съобщи Маринов.

„ Ако разчитаме на контрола на Министерство на вътрешните работи, губим предварителната защита, тъй като има закон, който би трябвало да се спазва”, съобщи вътрешният министър и уточни, че не може до всеки жител да има служител на реда.

„ Другата реакция е да влезем в бранша и да прекратим мача заради жестоко нарушение на публичния ред”, сподели Маринов.

Той уточни още, че арестувани в Несебър в акцията против пазаруване на гласове ще бъдат конвоирани до София през днешния ден. Сред задържаните е и кметът на Несебър Николай Димитров.

„ Наближавайки датата на изборите, тези сигнали зачестяват”, добави министърът и изясни, че единствено в понеделник са тествани 5-6 сигнала. „ Схемите са най-различни. Всеки сигнал се рапортува в прокуратурата”, уточни Маринов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР