България, която е най-бедната страна членка на Европейския съюз и

...
България, която е най-бедната страна членка на Европейския съюз и
Коментари Харесай

”Ню Йорк таймс”: България е необикновен пример за упадък на демократичните стандарти

България, която е най-бедната страна членка на Европейския съюз и е ситуирана на югоизточната граница на блока на 27-те, е както поле в битка за въздействие сред Запада и Русия, по този начин и образец за упадъка на демократичните стандарти в някои елементи на европейския континент, означават създателите на публикацията в Ню Йорк таймс ” Боряна Джамбазова и Патрик Кингсли.
В същото време обаче тя е характерен и невероятен случай. В Унгария и Полша, двете европейски страни, в които има най-явен крах на демокрацията, ръководещата партия управлява подронването на демократичния развой. В България това се прави от необятен набор от настоящи лица във и отвън държавното управление, в това число дребна група богати предприемачи, се споделя в материала.

Сегашните безредици бяха предизвикани от разкритието, че публичен плаж е бил заварден за частно прилагане от изтъкнат предприемач с огромно въздействие. За мнозина това ускори страховете, че българската страна се намира под непознато въздействие, което накара десетки хиляди хора да излязат на демонстрации в градове из цялата страна, написа още " Ню Йорк таймс ".

" На хората тотално им писна от сговора сред мафията и страната. Виждаме го на всички места ", споделя Нели Трифонова, 27-годишна собственичка на магазин, взела присъединяване в митинга предишния понеделник.

В публикацията на " Ню Йорк таймс " са представени и мненията на български специалисти като Весела Чернева, Даниел Смилов и Димитър Бечев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР