България Кметът на Несебър е в ареста, не може да

...
България Кметът на Несебър е в ареста, не може да
Коментари Харесай

Кметът на Несебър е в ареста, не може да положи клетва

България Кметът на Несебър е в ареста, не може да постави клетва От регионалната администрация в Бургас са изпратили писмо до ЦИК, в което упорстват за мнение  Николай Киров 5 ноември 2019, 08:50  Кметът на Несебър е в ареста, не може да постави клетва Източник: БГНЕС
ървото съвещание на новия Общински съвет в Несебър е планувано за 11 ноември. На него би трябвало да положат клетва и да встъпят в служба новоизбраните 21 общински съветници и кметът Николай Димитров.

Това обаче няма да се случи, тъй като Николай Димитров е в ареста по обвиняване за пазаруване на гласове. Там са и още двама от новоизбраните общински съветници от листата на Българска социалистическа партия, предава БНР.

Кметът на Несебър остава в ареста

От регионалната администрация в Бургас са изпратили писмо до ЦИК, в което упорстват за мнение по създалия се комплициран проблем, който е без аналог.

От Общинската изборна комисия в Несебър обявиха, че за общинските съветници в Изборния кодекс е планувана пролонгация и в случай че те не могат да положат клетва на първата общинска сесия, могат да го създадат на второто съвещание на Общинския съвет.

Това не важи обаче за новоизбрания кмет. А актът по назначението му е отвън рамките на Изборния кодекс и за него би трябвало да се произнесе Областната администрация, която пък ще би трябвало да съобрази решението си със Закона за локалното самоуправление и локалната администрация.

Задържаха кмета на Несебър, повдигнаха му обвинявания

До момента не е ясно какъв ще е изходът от обстановката. Специализираният углавен съд преди дни отхвърли да освободи от следствения арест Николай Димитров и той ще остане там до внасянето на ново искане за смяна на мярката му за неотклонение.

Николай Димитров е упрекнат като уредник на незаконна група за пазаруване на гласове.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР