България КЕВР: По-евтиният газ от Русия няма да намали сметките

...
България КЕВР: По-евтиният газ от Русия няма да намали сметките
Коментари Харесай

КЕВР: По-евтиният газ от Русия няма да намали сметките ни с 40%

България КЕВР: По-евтиният газ от Русия няма да понижи сметките ни с 40% „ Ежемесечното актуализиране на цената на природния газ основава невероятни проблеми ”, съобщи ръководителят на КЕВР Иван Иванов 5 март 2020, 16:23  КЕВР: По-евтиният газ от Русия няма да понижи сметките ни с 40% Източник: Любомир Спиров/БГНЕС
оговорената над 40% по-ниска цена на природния газ от Русия няма да понижи със същия % цената на парното и топлата вода. Това съобщи ръководителят на КЕВР Иван Иванов, който участва на чуване в Народното събрание, съобщи организация БГНЕС.

Причината е, че цената на газа, доставян от Газпром за България е единствено един от съставените елементи, които образуват крайната цена

на парното и топлата вода за бита.

Как новите цени на газа ще се отразят на сметките ни

Иван Иванов съобщи, че чака в най-скоро време да бъдат направени промени в Закона за енергетиката, с цел да може и контрактуваната 40% отстъпка да влезе в действие и по този метод да стартира връщане на суми към клиентите на Булгаргаз.

„ Ежемесечното актуализиране на цената на природния газ основава невероятни проблеми” ,

сподели още Иванов, представен от Агенция „ Фокус “. По думите му оттова ще следва смяна на цената на топлинната сила и на ел. силата, създадена по високоефективен метод.

„ Самата електрическа енергия по високоефективен метод взе участие в микса на електрическата енергия на обновен пазар, откъдето ще следва ежемесечна смяна на цената на електрическата енергия като такава. Това ще бъде извънредно нежелателно, тъй като освен измерването, само че и бизнеса би трябвало да работи с избрана непоклатимост и на топлинна и не ел. сила.

Газът падна с 40% със задна дата, поевтинява ли парното

Този принцип би бил нарушен фрапантно, в случай че би трябвало до това да се прави ежемесечно. Да не приказваме за всички механически неудобства от този подход”, изясни още ръководителят на КЕВР.

„ В момента, в който бъде призната от Народното събрание смяната в закона, която да ни даде това съображение, тогава

ще разгледаме поредно осем заявки за цени, които би трябвало да постъпят от „ Булгаргаз “

за месеците от август 2019 година до 31 март тази година.

Това са осем месеца. За всеки един от тях би трябвало да получим заявление от „ Булгаргаз “ и ние ще се произнесем в сходство с променените условия на контракта. Ще се дефинира на месечна база цената на природния газ и ще се откри каква е разликата по отношение на цената, по която „ Булгаргаз “ е доставял природния газ на потребителите. Разликата е това, което би трябвало да бъде възобновено на потребителите “, посочи още ръководителят на КЕВР.

С над 40% пада цената на съветския газ за България

По думите му това не значи, че понижението на цената за тези 8 месеца е в границите на 40.3 %. „ Напротив, през предходната година тази разлика е доста по-малка. Рязкото понижение на цената на природния газ породи в последните два месеца, когато суровият нефт падна на цена 50 $, сега е 51 $ и няколко цента. Това е най-същественото понижение по редица аргументи “, разяснява още доцент Иванов.

Той означи, че

все още „ Булгаргаз “ не е подал в КЕВР контракта с променените клаузи .

„ Надявам се това да стане в границите на деня, тъй като е от извънредно значение специалистите на комисията да се срещнат деликатно, с цел да може по-късно да приложат променените условия по един правилен метод, който се надявам да не бъде оспорен “, разяснява още доцент Иванов

По думите му Комисията ще ревизира прецизно сходството на заявката и всички съотносими документи към него с изискванията на контракта подобен, какъвто е настоящ към този момент все още.

„ Относно надвзетите суми ,

които по избран метод би трябвало да бъдат възобновени на потребителите ще отбележа, че все още КЕВР няма правно съображение да се произнася в минал интервал, с изключение на в случаите, в който Върховен административен съд с финално решение задължава комисията да излезе с ново ценово решение.

Случаят сега не е подобен. Това значи, че в случай че КЕВР би трябвало да се произнесе с изменени цени за минал интервал, е належащо да бъде изменен Закона за енергетиката. Съобразно смяната на закона, Комисията ще го приложи по съответния метод “, добави още Иван Иванов.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Спекуланти печелят от ковид  1 Кой ще връща парите на търговци с билети от лотарията  1 Британска самолетна компания банкрутира  1 Сметките за парно на семействата падат с 20% --> Пaрите ни  Спекуланти печелят от ковид Спекуланти печелят от ковид  Кой ще връща парите на търговци с билети от <a href=лотарията " /> Кой ще връща парите на търговци с билети от лотарията  Британска самолетна компания банкрутира Британска самолетна компания банкрутира  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  <br> Как новите цени на газа ще се отразят на сметките ни <br>
Как новите цени на газа ще се отразят на сметките ни
 Тригодишното момиче, което се смее на бомбите, откри леговище Тригодишното момиче, което се смее на бомбите, откри леговище  <br> Кейти Пери и Орландо Блум ще стават родители <br>
Кейти Пери и Орландо Блум ще стават родители
 <br> <strong> Прическите </strong>, които превземат <strong> 2020 </strong> <br>
Прическите , които превземат 2020
Последни  Обявиха грипна зараза в цяла България от на следващия ден Обявиха грипна зараза в цяла България от на следващия ден  Председателят на КЕВР Иван Иванов КЕВР: По-евтиният газ няма да понижи сметките ни с 40%  Двама българи заболели от ковид Двама българи заболели от ковид  Скандал с български арбитър в Европейския съд по правата на индивида Скандал с български арбитър в Европейския съд по правата...  <p><strong>Илиана Раева</strong> и двете ѝ&nbsp;<strong>бременни дъщери</strong> с&nbsp;фотосесия</p> Илиана Раева и двете ѝ бременни дъщери...  <p>Нова <strong>бежанска криза</strong> може да пречупи ЕС</p> Нова бежанска рецесия може да пречупи Европейски Съюз  <p>Ново лице, 6-цилиндров мотор и 7 хибрида за E-клас</p> Ново лице, 6-цилиндров мотор и 7 хибрида за E-клас  България желае екстрадицията на притежателя на „ Левски “ от ОАЕ България желае екстрадицията на притежателя на „ Левски “...  <p><strong>Двойно изкушение</strong> -&nbsp;разголените Кайли и Стаси (СНИМКИ)</p> Двойно прелъщение - разголените Кайли и Стаси...  Каква е тази необикновена дупка на Марс? Каква е тази необикновена дупка на Марс?  Национален статистически институт опроверга неуместните изказвания на Българска социалистическа партия за Брутният вътрешен продукт Национален статистически институт опроверга неуместните изказвания на Българска социалистическа партия за Брутният вътрешен продукт  Ердоган преди диалога с Путин: Целият свят гледа нас Ердоган преди диалога с Путин: Целият свят гледа нас  <p><strong>Берлускони</strong> се раздели с Франческа. Има ли <strong>нова</strong> <strong>жена</strong> до себе си?</p> Берлускони се раздели с Франческа. Има ли нова жена до...  " Kлането на Кориналдо ": Кой е отговорен за нещастието в...  Ожесточен женски конфликт и открит бойкот довечера в Hell’s Kitchen България Ожесточен женски конфликт и открит бойкот довечера в...  <p>Фалшиво злато залива пазара, по какъв начин да го разпознаем</p> Фалшиво злато залива пазара, по какъв начин да го разпознаем  Над 10 ареста при интервенция на ГДБОП и жандармерията в Пловдив Над 10 ареста при интервенция на ГДБОП и жандармерията в...  <p>Жена тормози съседите си от години, няма кой да помогне</p> Жена тормози съседите си от години, няма кой да помогне  Курц: Ако преминат гръцката граница, ще ги спрем в Западните Балкани Курц: Ако преминат гръцката граница, ще ги спрем в...  <p><span style= Диляна Попова с доста секси рокля на блестяща премиера Всичко от през днешния ден Виц на деня Жена се кара със брачна половинка си. - Не ни стигат парите, поискай нарастване на заплатата! - На теб не ти стигат, поискай ти!
Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Преродена. Ванеса, която се изправи против анорексията  Радев: Призванието на поколенията ни е да отстояват демокрацията Радев: Призванието на поколенията ни е да отстояват демокрацията  На Шипка е положен първият камък на българската независимост  Честит 3 март! Честваме 142 години от Освобождението на България  Отменят тържествата на връх Шипка за 3 март  Българката, след която образованието не е същото Водещи вести  Курц: Ако преминат гръцката граница, ще ги спрем в Западните Балкани Курц: Ако преминат гръцката граница, ще ги спрем в Западните Балкани  <p>Фалшиво злато залива пазара, по какъв начин да го разпознаем</p> Фалшиво злато залива пазара, по какъв начин да го разпознаем  Двама българи заболели от ковид Двама българи заболели от ковид  Ердоган преди диалога с Путин: Целият свят гледа нас Ердоган преди диалога с Путин: Целият свят гледа нас  <p>Нова <strong>бежанска криза</strong> може да пречупи ЕС</p> Нова бежанска рецесия може да пречупи Европейски Съюз  <p>Жена тормози съседите си от години, няма кой да помогне</p> Жена тормози съседите си от години, няма кой да помогне  <p><strong>Илиана Раева</strong> и двете ѝ&nbsp;<strong>бременни дъщери</strong> с&nbsp;фотосесия</p> Илиана Раева и двете ѝ бременни дъщери с красива фотосесия  Каква е тази необикновена дупка на Марс? Каква е тази необикновена дупка на Марс?  <p><strong>Двойно изкушение</strong> -&nbsp;разголените Кайли и Стаси (СНИМКИ)</p> Двойно прелъщение - разголените Кайли и Стаси

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР