България категорично закъсня и продължава да закъснява с решението за

...
България категорично закъсня и продължава да закъснява с решението за
Коментари Харесай

Свинаров: Закъсняхме с военната помощ за Киев, не ни трябва служебен кабинет

България изрично закъсня и продължава да закъснява с решението за даване на военна помощ на Украйна. След осем месеца съмнения, да се дава спомагателен период на Министерството на защитата да каже какво може да даде - ми се коства несериозно. Това разяснява в „ На фокус с Лора Крумова ” някогашният боен министър Николай Свинаров.

 

Той засегна и настояванията на Украйна за МиГ-29 и системи C-300 и опълчването от страна на президента и служебния министър на защитата: „ Ние имаме помощ извън, от страни членки на НАТО в обезпечаване на въздушния надзор. Когато за потребностите на България не можем да използваме МиГ-19, намираме помощ от Алианса. Това би могло да продължи и в случай че предоставим самолети на Украйна ”, е неговото мнение.

 

„ МиГ-29 ни бяха нужни, когато не можем да ги сменяем с други самолети. Нещо повече - всички експерти в региона споделят, че още след няколко месеца те ще излязат от приложимост. Ако украинците могат да възстановят летателната им валидност и да ги употребяват във войната, това във всеки случай ще е по-полезно. Ние за тези няколко месеца няма по какъв начин да обновим МиГ-овете и няма по какъв начин да дойдат новите F-16. Не да се отървем, с цел да се отървем, а по едно и също време с това и да помогнем на Украйна ”, сподели още той.

 

По думите му, даже да пристигна цялата ескадрила F-16 от 16 самолета, ще имаме повече от 10 пъти по-малко самолети от всичките ни прилежащи страни. „ Ако дадем МиГ-овете, надали ще нарушим значително нещата. Ще имаме опцията съответно да получим аварийни мощности от страни членки на Алианса. Превъоръжаването е скъпо деяние ”, добави Свинаров.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР