България категорично осъжда извършеното поредно изстрелване на ракета от КНДР,

...
България категорично осъжда извършеното поредно изстрелване на ракета от КНДР,
Коментари Харесай

България осъди ракетния опит на Северна Корея

България изрично осъжда осъщественото следващо изстрелване на ракета от КНДР, се споделя в изказване на Министерството на външните работи (МВнР), публикувано до медиите откакто тази нощ Пхенян още веднъж изстреля ракета над Япония.

" В рамките на по-малко от две седмици КНДР направи втора извънредно сериозна провокация, която ускорява напрежението в района и заплашва международния мир и сигурност. Остро осъждаме това следващо нарушаване на съответните резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", се споделя в изказването.

Министерство на външните работи приветства признатите на 11 септември нов и наказания против КНДР, както и свикването през днешния ден на изключително съвещание на Съвета за сигурност по севернокорейската нуклеарна и ракетна стратегия. Ведомството показва поддръжката на страната по-активна роля на Европейски Съюз в търсенето на кротичък излаз от рецесията, както и приемането на нови самостоятелни наказания на Европейски Съюз и тясно взаимоотношение с интернационалните сътрудници по проблема.

" Отново упорито призоваваме КНДР да приключи неотложно един път вечно своята нуклеарна и балистична стратегия по повсеместен и необратим метод, изпълнявайки в цялостна степен своите интернационалните задължения, както и да се ангажира с градивен разговор с интернационалната общественост за намирането на излаз от обстановката по кротичък път ", се споделя в известието на министерството.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР