България Картини с послание за любов, самота, време Изложбата на

...
България Картини с послание за любов, самота, време Изложбата на
Коментари Харесай

Картини с послание за любов, самота, време

България Картини с обръщение за обич, самотност, време Изложбата на Станислав Вардев съдържа платна, които крият задявка в себе си  Виолета Русенова 2 ноември 2019, 15:52  Картини с обръщение за обич, самотност, време Източник: Георги Димитров / Vesti.bg
амостоятелна галерия на бургаския художник Станислав Вардев „ Обекти в пространството 2019 “ се намира в изложба „ Париж “. Тя включва четиринадесет маслени платна изпълнени напълно в духа на сюрреализма. Тя бе открита на 31 октомври 2019г.

Картините на Вардев постоянно съдържат в себе си едно намигващо обръщение, което е поднесено с грациозен комизъм или лека задявка. Под привидната лекост обаче се крият други пластове, които засягат едни от най–сериозните тематики в човешкия живот като свободата, изкуството, самотата, любовта и несъмнено философската категория „ време “. Затова и постоянно ще се срещнем с часовници – пясъчни или със стрелки, с цел да ни се подсети по доста тънък метод, че в действителност времето изтича, незабелязано изчезва и ние също постепенно се разтваряме дружно с него. Наред с времето, създателят обича да ни потапя в разнообразни пътешествия – през морето с някой чудноват транспортен съд и летяща риба или посредством книгите, които ни водят надълбоко в гората, а може би и посредством музиката, която невидимо се разнася от нечия цигулка.

ИЗЛОЖБАТА НА СТАНИСЛАВ ВАРДЕВ СНИМКИ
Обекти в пространството 2019  станислав вардев  станислав вардев  станислав вардев  станислав вардев
Цветовете са ярки, наситени и контрастни, техниката е фина, а детайлът е изкусен. Няма натруфеност, сюжетите са изчистени, а обектите са малко, само че пък запаметяващи се. Метафоричност, мистерия и голям брой тълкувания – по този начин може да се опише най–общо изложбата на Станислав Вардев – „ Обекти в пространството 2019 “.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР