България Какво е състоянието на пострадалите в завод Арсенал Властите

...
България Какво е състоянието на пострадалите в завод Арсенал Властите
Коментари Харесай

Какво е състоянието на пострадалите в завод "Арсенал"

България Какво е положението на потърпевшите в цех " Арсенал " Властите проверяват повода за случая 26 ноември 2019, 09:05  Какво е положението на потърпевшите в цех
Какво е положението на потърпевшите в цех " Арсенал "
 Оперират намушканото в нощния трен момиче
Оперират намушканото в нощния трен момиче
 Валежи през днешния ден, рисково време на някои места
Валежи през днешния ден, рисково време на някои места
 Мощно земетресение в Албания, починали, усетено е и у нас
Мощно земетресение в Албания, починали, усетено е и у нас
 Тръмп към Борисов: Пример сте за Германия (ВИДЕО)
Тръмп към Борисов: Пример сте за Германия (ВИДЕО)
 Бизнесът и синдикатите желаят среща с Борисов за болничните
Бизнесът и синдикатите желаят среща с Борисов за болничните
 България изиска имунитета на евродепутата Елена Йончева
България изиска имунитета на евродепутата Елена Йончева
 Над 30 хиляди сигнала за домашно принуждение единствено за 2019 година
Над 30 хиляди сигнала за домашно принуждение единствено за 2019 година

ъстоянието на дамите, които пострадаха при гърмеж на вещество в оръжейния цех "Арсенал " в Казанлък, се усъвършенства, заяви проф. доктор Николай Габровски от УМБАЛСМ "Пирогов ".

В понеделник дамите бяха настанени в Клиниката по изгаряния в лечебното заведение.

Инцидент в цех „ Арсенал”, има ранени

"Едната от дамите е с по-тежки пострадвания, нейните изгаряния са в границите на 20-25%, само че има и увреждане на очите, което е по-сериозно положение ", заяви проф. Габровски.

Другите две дами са с така наречен термични контузии, които изискват по-сериозно лекуване.

И при дамата с най-леката термична контузия има засягане на лицето и очите, стана ясно от думите на проф. Габровски.

Със междинна степен на увреждания е третата потърпевша. Състоянието и на трите дами е устойчиво, в идващите три дни ще се подхващат дейните дейности и интервенции.

"Важното за нас е, че имахме връзка от самото начало - незабавно след гърмежа имахме информация, че има подобен случай и такива заболели, бяха бързо превозени, екипите ни тук чакаха - всичко допустимо е направено в най-кратките периоди, то дава най-хубав късмет на такива пациенти ", акцентира краткотрайния шеф на "Пирогов "

Към момента лекарите не могат да дадат прогнози какъв брой време ще продължи лекуването на потърпевшите служителки на завода.

"Извършен е оглед на местопроизшествието и е конфискувано изделието, при обработката на което се е получило възпламеняването. Можем да създадем извода, че при обработка на барута в корпуса на изделието, който е бил в количество от 16 грама, при самото му сплескване е зародило възпламеняване, което е провокирало изгарянията по ръката и лицата на потърпевшите ", съобщи представителят на прокуратурата в Казанлък Таня Димитрова, представена от NOVA.

"Първоначалният период на следствието е 2 месеца. Такъв период ще бъде даден и за правене на всички експертизи, в това число и съдебно-медицинските. Ако е належащо удължение на периода, то ще бъде обещано ", съобщи прокурор Димитрова

"Точната причина за настъпване на трудовата акцидент ще се потвърди посредством умозаключение на назначената взриво-техническа експертиза. Възможно е да е позволена немарливост при боравенето с това произведение, допустимо е да има нарушаване на техническия развой ", изясни още тя.

Запали се бунище в "Арсенал "

В завод 130 в Завод 3 на компания "Арсенал " породи трудова акцидент в понеделник. Заводът е предопределен за произвеждане на пиротехнически произведения. Инцидентът е станал при обработка на произведение - електровъзпламенител за неуправляема ракета, напомня "Фокус ".

При обработка на барута в корпуса на изделието, който е бил в количество от 16 грама, при самото му сплескване е зародило възпламеняване, което е провокирало изгарянията по лицата и ръката на три лица - работнички от цех "Арсенал ", на 33, 34 и 44 години.

По-късно стана ясно, че е назначена е взривотехническа експертиза, която ще откри съответната причина за пораждане на случая в цех "Арсенал " в Казанлък. Информацията даде районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова.

"На този стадий от следствието не може с решителност да се твърди каква е директната причина за настъпването на случая. Извършен е оглед на местопроизшествието с присъединяване на експерти – механически помощници, които са иззели самото произведение, което ще бъде обект на експертното мнение. В хода на формираното досъдебно произвеждане ще бъде назначена взривотехническа експертиза, която ще откри съответната причина за пораждане на случая ", сподели още Районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова в понеделник.



Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: Арсенал .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Как да пестим от банковите такси  1 Двоен растеж на заплатите би трябвало в незабавната помощ до 2022г.  1 Кой регион у нас бие всички по поръчки онлайн на Черния петък  1 Проблемът не е единствено в първия ден болничен --> Пaрите ни  Как да пестим от банковите такси Как да пестим от банковите такси  Двоен растеж на заплатите би трябвало в незабавната помощ до 2022г. Двоен растеж на заплатите би трябвало в незабавната помощ до 2022г.  Кой регион у нас бие всички по поръчки онлайн на Черния петък Кой регион у нас бие всички по поръчки онлайн на Черния петък  Проблемът не е единствено в първия ден болничен Проблемът не е единствено в първия ден болничен Не пропускай  <br> Мост се срути в Италия 15 месеца след нещастието в Генуа <br>
Мост се срути в Италия 15 месеца след нещастието в Генуа
 <br> <strong> Пет </strong> <strong> неуместни неща </strong>, в които хората са вярвали <br>
Пет неуместни неща , в които хората са вярвали
 <br> <strong> Дръзки тоалети и доста резултати </strong> - блестящо шоу в Лос Анджелис <br>
Дръзки тоалети и доста резултати - блестящо шоу в Лос Анджелис
 <br> Папараци хванаха <strong> Тимбърлейк </strong> да <strong> държи ръката </strong> на непозната жена <br>
Папараци хванаха Тимбърлейк да държи ръката на непозната жена
Последни  Завод Какво е положението на потърпевшите в цех " Арсенал "  Една от дребното фотоси на Тимъти Джон Бърнърс-Лий - от 1989 година Тим Бърнърс-Лий показа проект за избавяне на Интернет  Оперират намушканото в нощния трен момиче Оперират намушканото в нощния трен момиче  Лора Димова Лора, която беше призована от Северното зарево  Валежи през днешния ден, рисково време на някои места Валежи през днешния ден, рисково време на някои места  <p>Поредните бомбастични &bdquo;новини&rdquo; от Илон Мъск</p> Поредните бомбастични „ новини” от Илон Мъск  Мощно земетресение в Албания, починали, усетено е и у нас Мощно земетресение в Албания, починали, усетено е и у...  <p>Почитаме покровителя на децата. <strong>Имен ден честват...</strong></p> Почитаме покровителя на децата. Имен ден честват...  Нивата на CO2 доближиха най-високите в човешката история Нивата на CO2 доближиха най-високите в човешката...  Бойко Борисов и Доналд Тръмп Бойко Борисов: Убеден съм, че визите ще паднат  Бойко Борисов и Доналд Тръмп Тръмп към Борисов: Пример сте за Германия (ВИДЕО)  <p>Бизнесът и синдикатите желаят среща с Борисов за болничните</p> Бизнесът и синдикатите желаят среща с Борисов за...  Елена Йончева България изиска имунитета на евродепутата Елена Йончева  Камионът-убиец Шофьорът на камиона-убиец се призна за отговорен  <p>Оставиха в ареста притежателя на &bdquo;ТАД Груп&rdquo;</p> Оставиха в ареста притежателя на „ ТАД Груп”  Културни специалисти с оценка за „ Европейска столица на културата 2019 “ Културни специалисти с оценка за „ Европейска столица на...  Одобриха състава на новата Европейска комисия, Англия с нарушаване Одобриха състава на новата Европейска комисия, Англия с...  Кирил Ананиев Кога ще има отговори за умрялото 3-годишно дете  <p>Изложба, която ви потапя още по-дълбоко в света на <strong>Дечко Узунов</strong></p> Изложба, която ви потапя още по-дълбоко в света на...  <p>Над 30 хиляди сигнала за домашно принуждение единствено за 2019 г.</p> Над 30 хиляди сигнала за домашно принуждение единствено за 2019 година Всичко от през днешния ден Виц на деня Телефонно позвъняване в пожарната: - Ало, пожарната ли е? - Да, кажете! - Слушайте в този момент да ви опиша защо става дума... Значи, преди три… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Как наподобява Кейт, когато пазари в супермаркет (СНИМКИ)  Истината зад именитите песни на Queen  Немският коледен базар в София - вижте атмосферата Немският коледен базар в София - вижте атмосферата  Българска студентка впечатли в Италия с необикновен план  Примата, лебедът, недостижимата: Мая Плисецкая  Шофьор обърна кола, с цел да си освободи място за паркиране Шофьор обърна кола, с цел да си освободи място за паркиране Водещи вести  <p>Почитаме покровителя на децата. <strong>Имен ден честват...</strong></p> Почитаме покровителя на децата. Имен ден честват...  Бойко Борисов и Доналд Тръмп Бойко Борисов: Убеден съм, че визите ще паднат  Нивата на CO2 доближиха най-високите в човешката история Нивата на CO2 доближиха най-високите в човешката история  Лора Димова Лора, която беше призована от Северното зарево  <p>Поредните бомбастични &bdquo;новини&rdquo; от Илон Мъск</p> Поредните бомбастични „ вести ” от Илон Мъск  <p><strong><span style= 7 неистини, които сме чували в киното и към момента имаме вяра в тях  Мамят ни с нигерийски номера, ето схемата Мамят ни с нигерийски номера, ето схемата  Една от дребното фотоси на Тимъти Джон Бърнърс-Лий - от 1989 година Тим Бърнърс-Лий пре

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР