България изпраща 4,5 тона хуманитарна помощ за Сирия, която включва

...
България изпраща 4,5 тона хуманитарна помощ за Сирия, която включва
Коментари Харесай

България изпраща 4,5 тона хуманитарна помощ за Сирия

България изпраща 4,5 тона филантропична помощ за Сирия, която включва одеяла, спални чували и палатки. Те ще бъдат доставени със аероплан „ Спартан “ до Бейрут и оттова ще бъдат превозени до Дамаск. Служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев посочи, че България има подготвеност да подкрепи още веднъж засегнатите региони. На място помощта ще се разпределя от Българския червен кръст и от интернационалната организация на Червения кръст, тъй че да стигне до нуждаещите се и в частите на Сирия, които не се управляват от държавното управление.

Снимка: БГНЕС

Демерджиев посочи, че България е първата страна, която повдига въпроса за изпращане на помощ за Сирия пред Европейската комисия и добави, че страната има подготвеност да продължи да подкрепя потърпевшите от земетресенията.

На място помощите ще се разпределят от интернационалната организация на Червения кръст, в това число и БЧК. Демерджиев посочи, че това е единствения вероятен механизъм за надзор и гаранция, че помощите ще стигнат до нуждаещите се.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР