България изпълнява всички изисквания за присъединяване към Шенген, дори по-добре

...
България изпълнява всички изисквания за присъединяване към Шенген, дори по-добре
Коментари Харесай

Манфред Вебер: България изпълнява всички изисквания за присъединяване към Шенген

България извършва всички условия за присъединение към Шенген, даже по-добре от други страни, съобщи предс. на парламентарната група на ЕНП в Екологичен потенциал Манфред Вебер в Резово, където направи оглед на оградата по границата и граничните ни контролно-пропускателни пунктове в региона.

Снимка: Министерство на вътрешните работи

„ Всичко, което видяхме в последните 3 години, потвърждава, че страната ви може да обезпечава граничния надзор и да опазва външните граници на Европейски Съюз. Това е посланието ми и към другите страни в Европа, че България прави страхотна работа по запазване на границата. моето усещане е, че България може да е модел за останалите страни в Европейски Съюз, че може да се обезпечава един сполучлив граничен надзор “, съобщи още Вебер.

По думите му България е доказателство, че може да се спре незаконния миграционен напън, като предложи на скептиците, които считат, че не сме подготвени за Шенген да дойдат и да се убедят с очите си.

Снимка: Министерство на вътрешните работи

„ Минахме цялата граница, първо с вертолета, след това с коли, искахме господин Вебер персонално да види от близко и да се запознае с всичко това, което ние вършим, с цел да има по-голяма сигурност, както за нашите, по този начин и за всички европейски жители. Радвам се, че оценката за нашите старания е толкоз висока, тъй като това е и оценка за спазените от страната ни обещания ", съобщи министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Той посочи, че ситуацията по границата е умерено, само че постоянно има евентуална заплаха и би трябвало да сме подготвени за възможни промени и добави, че остава една дребна част за надграждане на физическото оборудване с спомагателни камери и датчици.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР