България изобщо не фигурира в класация за най-успешните пенсионни системи

...
България изобщо не фигурира в класация за най-успешните пенсионни системи
Коментари Харесай

Няма и следа от България в класация на страните с най-добри пенсионни системи в света

България въобще не попада в ранглиста за най-успешните пенсионни системи в света: 

Нидерландия си върна купата на страната с най-хубава пенсионна система в света, сочи световният годишен показател на компанията Mercer. Тя предизвестява, че пенсионната система в света е под невъобразим досега напън, написа Bloomberg, представена от

Исландия, която беше преди всичко предходната година, в този момент е на второ място, а Дания добавя топ три. Израел е единствената друга страна, която получава рейтинг А в показателя Mercer CFA Institute Global Pension, оценяващ системите въз основа на тяхната задоволителност, резистентност и целокупност.

Аржентина получава най-ниската оценка измежду 47 изследвани страни. България не е включена в отчета. Съединени американски щати са на 22-о място, като губят две места по отношение на предходната година. Австралия е пета, Англия е десета, Япония заема 30-о място, а Китай е на 35-а позиция.

Намаляващата раждаемост подлага на напън редица стопански системи и пенсионни системи в по-дългосрочен проект, сочи отчетът. Тя се отразява негативно на оценките за резистентност на страни като Италия и Испания. В отчета се показват също редица азиатски системи, в това число Китай, Южна Корея, Сингапур и Япония, които са подхванали промени за възстановяване на резултатите си през последните пет години.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР