България иска контролен дял от активите на ЧЕЗ у нас,

...
България иска контролен дял от активите на ЧЕЗ у нас,
Коментари Харесай

Гинка Върбакова: Борисов поиска пълен контрол върху...

България желае надзорен дял от активите на ЧЕЗ у нас, стана ясно от взаимно изявление на притежателя на „ Инерком България “ Гинка Върбакова, финансовия министър Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев след среща при премиера Бойко Борисов

Запознахме се с премиера Бойко Борисов по време на срещата. Обсъдихме ситуацията, която се сътвори, и терзанията, които показват всички. Водихме диалози, че той желае да има цялостен надзор върху договорката и върху компанията, която ще придобием, заяви  Гинка Върбакова.

Потенциалният притежател на ЧЕЗ бе поканен персонално от министър-председателя тази заран.

 „ Заминавам за Чехия като представител на моите компании, с цел да срещна продавача със създалата се конюнктура и да водим договаряния ”, сподели още Върбакова.

Тя бе безапелационна, че няма присъединяване на български банки във финансирането. „ Склонна съм страната да има присъединяване в договорката и да трансферира контракта, който имам, стига продавачът да бъде склонен.

  " Заявихме ясно воля, че желаеме да участваме в договорката, в случай че чешката страна се съгласи, страната има опцията да влезе в сходна договорка ", разясни от своя страна финансовият министър Владислав Горанов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР