България инадигра Танзания с минимално 1:0 в първи мач от

...
България инадигра Танзания с минимално 1:0 в първи мач от
Коментари Харесай

България с трудна победа над Танзания

България инадигра Танзания с минимално 1:0 в първи мач от шампионата FIFA Series 2024, който се организира в Азербайджан. Кирил Десподов бе създател на единственото попадение, реализирайки след превъзходен изстрел от фаул в 52-ата минута.

Двубоят стартира с напън на " лъвовете ", само че до съществени рискове пред вратата на Танзания в началните минути не се стигна. Играчите на Илиан Илиев опитваха офанзиви и по двата фланга, които обаче не затрудниха противника като се изключи хубаво центриране на Мартин Минчев, избито от Ван ден Бос. Четвърт час след началото на мача африканците можеха да открия с първата си опция. Денис Кибу надбяга централните ни бранители Алекс Петков и Валентин Антов и шутира в левия ъгъл около вратаря Димитър Митов. За шанс на " лъвовете " топката срещна страничната греда, а добавката на Фейсал Салум излезе в навън. Четири минути по-късно Денис Кибу още веднъж избяга от нашата отбрана, само че този път ударът му бе много неакуратен. 

Малко по-късно играта бе спряна за няколко минути поради травма на вратаря на Танзания. След оказаната му здравна помощ обаче стражът се изправи и до промяна не се стигна. България пропусна да открие резултата в 26-ата минута след отлична офанзива отляво. С отлично центриране Кирил Десподов постави топката на главата на Георги Русев, който стреля под гредата, само че Айши Манула улови. Две минути покъсно стражът на африканците още веднъж изиска здравна помощ и този път насилствената промяна е реалност -  в игра влиза аварийният вратар Квеси Кавава.

В 33-ата минута " лъвовете " проспаха дълго по диагонал подаване от левия фланг и малко не доближи на Хаджи Многа да отклони топката към нашата врата. Последва добра офанзива на българския отбор, при която обаче Филип Кръстев се забави с паса към капитана Десподов и заплахата бе предотвратена. Две минути преди почивката само отличната интервенция на Виктор Попов лиши танзанийците от разкриване на резултата. Денис Кибу подаде към Аларакия на левия фланг, а той с лекост преодоля Георги Русев и Йоан Стоянов. Атаката бе продължена с хубаво центриране към Много, само че Виктор Попов го изпревари и почисти топката.

В добавеното време на първата част Ивайло Чочев на два пъти не съумя да преодолее стража на Танзания. Най-напред Йоан Стоянов центрира отдясно и откри Ивайло Чочев на седем-осем метра пред вратата на Танзания. Последва мощен изстрел с глава, който бе избит от Квеси Кавава. Вратаря се намеси чудесно и след ъгловия удар, когато Чочев с глава на близката греда отклони центрирането. 

На почивката Илиан Илиев предприе първите си промени - Йоан Стоянов и Георги Русев отстъпиха местата си на Патрик-Габриел Галчев и Александър Колев. С влизането на футболиста на Левски Виктор Попов се реалокира в зоната на десния бек.

В 52-ата минута България поведе. Филип Кръстев завоюва фаул за " лъвовете " наоколо до границата на наказателното поле. Кирил Десподов не остави шансове на вратаря на " танзанийските дяволи " и с превъзходно осъществяване откри мрежата - 1:0 за българския състав. Скоро след гола африканците можеха да изравнят, след недоразумение в нашата отбрана. От чиста позиция обаче Фейсал Салум шутира над вратата на Димитър Митов.

В 59-ата минута Илия Груев можеше да направи 2:0 за България, само че негов рисков удар от 16-17 метра мина около рамката на Квеси Кавава. Последваха по-скучни минути, а в 78-ата Алекс Колев засече с глава след центриране на Мартин Минчев. Топката беше уловена от вратаря на Танзания.

След час игра в отбора на Танзания бяха осъществени 4 смени вкупом и това освежи играта на отбора. Африканцският отбор стартира да поглежда все по-често към нашата врата и в 67-ата минута Чарлз Момбва шутира рисково, само че топката попадна в ръцете на Димитър Митов. Три минути по-късно удар на Ивайло Чочев беше блокиран.

Последваха по-скучни минути, а в 78-ата Алекс Колев засече с глава след центриране на Мартин Минчев. Топката беше уловена от вратаря на Танзания.

В 83-ата минута в игра се появи Живко Атанасов вместо Виктор Попов, което докара до нови разбърквания в нашата защита. В края на мача пък Станислав Иванов размени Мартин Минчев. 

До края на срещата не се стигна до по-сериозни опаности и по този начин българите съумяха да запишат победа.

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР