България има своята финалистка в леката атлетика на олимпийските игри

...
България има своята финалистка в леката атлетика на олимпийските игри
Коментари Харесай

Мирела Демирева: Работих много! Стискайте ми палци!

България има своята финалистка в леката атлетика на олимпийските игри в Токио! Сребърната медалистка от Рио де Жанейро през 2016 година - Мирела Демирева, съумя да преодолее квалификационната норма в скока на височина - 195 см, и в събота (7 август) още веднъж ще излезе на олимпийския стадион в Япония.

При това го направи, подобрявайки с 4 см най-хубавото си достижение за сезона.

" За мен финалът е благополучие. Това са 5 години работа, непрекъснато искане, труд. Може да се трудиш и да не развиеш капацитета си. Щастлива съм, че съм тук, че мога да скачам на финала. Имам късмет ", съобщи Демирева минути откакто квалификацията завърши.

Снимка: Lap.bg

" Тежко е, само че въпреки всичко са олимпийски игри. Първите 14 влизат на край. Условията са идентични за всички. Не се панирах. В последна сметка... Какво върша тук?! Исках да скачах на край. Дадох всичко от себе си. Знаех, че ще ми би трябвало персонално достижение, в случай че желая да се боря на финалите. Знам, че е в мен. Понякога човек се готви цялостен живот за един опит в точния миг, на точното място. Защо да не ми се случи тук?! Добре се усещам. Този сезон диря ритъма си. Но имам късмет, ще дам всичко от себе си. Работила съм доста. Стискайте ми палци! ", прикани тя.

Демирева е единствената българска финалистка в леката атлетика на Игрите в Токио. Останалите 4 български представители - Инна Ефтимова (спринт 100 и 200 м), Ивет Лалова (200 м), Тихомир Иванов (скок височина) и Габриела Петрова (троен скок), не се класираха за разпределението на медалите.

Снимка: Lap.bg

" Леката атлетика е един от най-красивите спортове. Конкуренцията е извънредно огромна. Всички, които бяхме тук, доста сме се трудили, бяхме готови, само че... Конкуренцията е друга в другите дисциплини. Някой път просто се пада да нямаш ден. Смятам, че атлетиката наподобява почтено на тези олимпийски игри, все пак ", безапелационна е българката.

Тя е щастлива от самото наличие на олимпийските игри в Токио, които бяха отсрочени с година поради пандемията от ковид, а в този момент се организират при строги ограничения.

Снимка: Lap.bg

" Като доста хора, и аз имах нелека година, изолираност, упражнявах сама. Когато пристигнах тук, бях доста щастлива, тъй като имаше доста хора, спортисти. Правя обичаното си нещо - вземам участие на надпревари. Доста мъчно се намират надпревари този сезон. Гледам да съм признателна и да участвам. Самият факт, че има олимпийски игри, считам, че е достижение ", съобщи Демирева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР