България има привилегията да чуе на живо единствения по рода

...
България има привилегията да чуе на живо единствения по рода
Коментари Харесай

Оркестърът на Йохан Щраус за първи път в България

България има привилегията да чуе онлайн единствения по рода си оркестър, учреден от самия Йохан Щраус през 1843 година Най-добрите музиканти от Виена в комбиниране с най-брилянтните белканто реализатори от най-известните опери в австрийската столица ще зарадват родната аудитория с извънреден концерт на 1 декември за Зала 1 на НДК.
Strauss Capelle Vienna е с дълбоки исторически корени. Емблематичният оркестър, който обикаля по света и популяризира музиката на великия композитор, има повече от 3000 представления през последните 40 години на най-престижните музикални подиуми.
През целия си живот Щраус, а по-късно и синът му, се посвещават на задачата да трансфорат Strauss Capelle Vienna в институция, която с годините става една от най-значимите музикални обединения освен за Австрия, само че и по света.
Създаден преди повече от 200 години, Strauss Capelle Vienna въплъщава неразделна част от музикалната история на Виена. Основателят на оркестъра - самият Йохан Щраус е един от най-обичаните и надарени австрийски композитори, които очароват генерации наред със своитe изящни мелодии и гениални произведения, трансформирали се във безконечни класики.
Единственият по рода си автентичен оркестър на великия Йохан Щраус за първи път у нас в Зала 1 на НДК на 1 декември от 19:00ч.

Билетите за концерта на Strauss Capelle Vienna у нас може да намерите в билетен център НДК, OMV, в мрежата на Eventim.bg и онлайн на: http://bit.ly/STRAUSS-SOFIA
Следете събитието на формалната му Facebook страниця: https://www.facebook.com/events/232178150869656/ и на формалната Facebook страница на 5PT: https://www.facebook.com/5ptbg/
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР