България има потенциал да стане енергиен хъб в региона, да

...
България има потенциал да стане енергиен хъб в региона, да
Коментари Харесай

САЩ с цел втечненият газ да стане реалност в България

" България има капацитет да стане енергиен хъб в района, да се трансформира в един динамичен газов пазар и пазар за електрическа енергия в района и Съединени американски щати ще поддържат българската енергийна самостоятелност и ще работят за постигане на полутечен природен газ до България ", съобщи американският дипломат у нас Херо Мустафа по време на среща в петък с членове на Американската комерсиална камара в България (АмЧам). Тя показа и главните си цели в почналия преди месец неин тригодишен мандат в София. Те ще са съгласуваност, съдействие и битка с корупцията, а по думите ѝ за този интервал от време България може да се трансформира в най-атрактивната инвеститорска дестинация за американския бизнес.

След като напомни, че компании на Съединени американски щати са вложили над 2.5 милиарда $ в българската стопанска система и са основали над 30 000 високо платени квалифицирани работни места, Мустафа увери, че " това е единствено началото за съществени достижения за бизнеса от двете страни на океана и ще се работи за по-големи цели ". По думите ѝ двустранната търговия, която през 2018 година възлиза на 1.2 милиарда $, се разраства от ден на ден.

Посланикът отдели доста време от думите си пред АмЧам на идната в понеделник среща на българския министър председател Бойко Борисов с американския президент Доналд Тръмп в Белия дом.

Тя изрази разбиране, че срещата ще е ползотворна и ще изведе положителните ни връзки на последващо равнище, което да направи българската стопанска система по-просперираща, да разреши основаването на по-добре платени работни места и това да докара до повишение на стандарта на живот.

Газ, нуклеарно гориво, само че не и изтребители са тематиките за срещата в Белия дом
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР